Η ΑΕΛ δίνει σήμερα στις 18:00 το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΖ Ζακακίου στο κοινοτικό στάδιο Παρεκκλησιάς. Ο Ζορζέ Σίλας δεν θα έχει άλλη ευκαιρία μέσω φιλικού να δει την ομάδα και έτσι σήμερα πιθανότατα να δούμε τις σκέψεις που έχει ενόψει πρεμιέρας.
Ο Σίλας έχει κάποια θέματα να… απαντήσει για τον καταρτισμό της ενδεκάδας γενικότερα καθώς κάποιες θέσεις στην ομάδα παίζονται και με βάση το πώς χρησιμοποίησε τους ποδοσφαιριστές του στα φιλικά.
Μια θέση παίζεται προφανώς στο κέντρο της άμυνας με τους Φιλίποβιτς, Μπάστος και Τεσέϊρα να διεκδικούν τις δύο θέσεις. Οι δύο πρώτοι φέρεται να έχουν προβάδισμα έναντι του Τεσέϊρα αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα σίγουρο. Από εκεί και μπρος στην μεσαία γραμμή οι επιλογές έχουν αυξηθεί και θα γίνει μεγάλη μάχη για τις θέσεις στον άξονα του κέντρου.
Οι Μεντόγιεβιτς και Ζντραβκόφσκι θα παλέψουν για την θέση του ανασταλτικού μέσου. Για τους δύο εσωτερικούς μέσους, οι Παπαφώτης, Μιραλάς, Πάβλοβιτς και Τσιμπόλα κατά κύριο λόγο δίνουν ποιοτικές επιλογές στον Σίλας.
Στα άκρα της επίθεσης οι Κατσάνικλιτς και Κάσα φέρεται να έχουν το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων όμως εδώ εγείρεται και ένα ερώτημα. Αν οι πολυκοσμία στην μεσαία γραμμή μετακινήσει τον Κέβιν Μιραλάς στα άκρα της επίθεση σαφώς και ο Βέλγος θα έχει προβάδισμα ενδεκάδας. Τέλος για την κορυφή της επίθεσης ο Τσέποβιτς δείχνει να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει, αν και ο Μαρόσα ανέβασε απόδοση στα τελευταία φιλικά και διεκδικεί και αυτός την θέση.

Αριστείδου Μιχαήλ