Όπου σταθείς σε ΑΕΛίστικο στέκι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης είναι ο επιτελικός μέσος και κατά πόσον η ΑΕΛ θα αποκτήσει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σκέφτεται ή πως το σκέφτεται ο προπονητής της ΑΕΛ, αν θα φέρει δηλαδή ένα ποδοσφαιριστή σε αυτό το στυλ όμως με βάση την δική μας λογική, μια ενίσχυση στην θέση αυτή μοιάζει πολύ λογική την δεδομένη στιγμή.
Η ΑΕΛ δείχνει να έχει την ανάγκη ενός ποδοσφαιριστή ακόμα, που να ξέρει να κουβαλήσει μπάλα και πολύ περισσότερο να την μοιράσει σωστά, οργανώνοντας το παιχνίδι της ομάδας του επιθετικά.
Έχει αν θέλετε και την ανάγκη, να βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής που πέραν των οργανωτικών καθηκόντων  να έχει και καλά χτυπήματα από τα στημένα.  Όσοι πέρσι είχαν κατά κύριο λόγο επωμιστεί αυτό τον ρόλο, είτε να εκτελούν τα φάουλ είτε τα κόρνερ,  έχουν αποχωρήσει από την ομάδα και στην ΑΕΛ προφανώς θέλουν καινούργιους παίκτες στα set pieces.  Μια ομάδα με ένα επιτελικό μέσο που ξέρει να μοιράσει σωστά το παιχνίδι σαφώς και αυξάνει τις πιθανότητες της να σκοράρει πιο εύκολα.
Φυσικά μέσα από τις υφιστάμενες μετεγγραφές δεν αποκλείεται να έχουμε ποδοσφαιριστή που να προορίζεται και για αυτήν την θέση, καθώς ο Χορχέ Σίλας τα έχει σχεδιάσει επί χάρτου το πώς θα αγωνίζεται η ομάδα του και με ποιους ποδοσφαιριστές έχει κατά νου για βασικούς.
Τώρα με τις προσθήκες των Τζιαλμά Ντα Σίλβα και Μιγκέλ Ολιβέϊρα η ΑΕΛ έχει αυτή την στιγμή 17 κοινοτικούς στην δύναμη της. Από αυτούς οι τρεις είναι προς αποχώρηση, Ριστέφσκι, Μαζάν και Πρόσεκ, οπόταν θεωρητικά μένει άλλη μια κίνηση για την ομάδα. Το που θα αναλωθεί αυτή δεν είναι και τόσο σίγουρο παρότι όπως σημειώσαμε η ομάδα ίσως χρειάζεται ακόμα μια επιλογή στα κεντρικά χαφ.
Να μην ξεχνάμε επίσης ότι στην ομάδα περιμένουν και τους δύο Γκανέζους για τον κατάλογο Β’ οι οποίοι αγωνίζονται, ο ένας ακραίος επιθετικός και ο άλλος κεντρικός αμυντικός.

Μιχαήλ Αριστείδου