Η ΑΕΚ κληρώθηκε στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου, την Ρεν και τη Φενέρ, με τις δύο από αυτές να συμμετέχουν στα προκριματικά και η μία να είναι στους ομίλους λόγω της θέσης που κατέλαβε την περσινή χρονιά.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Η Ντιναμό Κιέβου, περνάει δύσκολα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά αυτό  δεν αποτέλεσε πρόβλημα για να βγάλει έξω Φενέρ και Στουρ Γκρατζ από το Τσάμπιονς Λιγκ. Και στις δύο φορές, η ομάδα του Λουτσέσκου (μπαμπά του Λουτσέσκου του ΠΑΟΚ), πήρε την πρόκριση στην παράταση!  Μπροστά της όμως, στα πλέι οφ βρήκε την Μπενφίκα και γνώρισε δύο ήττες με 2-0 και 3-0.
ΡΕΝ: Η Ρεν είναι η ομάδα που έφτασε εδώ… χωρίς να ιδρώσει, αφού τερμάτισε στην 4η θέση του Γαλλικού πρωταθλήματος τη λήξασα σεζόν. Πάντως στην Ligue 1 έπειτα από τρία ματς, μετρά μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα.
ΦΕΝΕΡ: Η Φενέρ αποκλείστηκε από την Ντιναμό Κιέβου όπως γράψαμε πιο πάνω, και έφτασε στους ομίλους με τρεις νίκες και μια ισοπαλία, ούσα αήττητη στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Πορτογάλου Ζόρζε Ζεσούς, έβγαλε έξω τη Σλοβάτσκο (3-0 και 1-1) στον γ’ προκριματικό, ενώ στα πλέι οφ επικράτησε δύο φορές της Αούστρια Βιέννης (2-0 και 4-1). Στο πρωτάθλημα της, η Φενέρ, παραμένει χωρίς ήττα, αφού στις πρώτες τρεις αγωνιστικές μετρά μια ισοπαλία (3-3) και δύο νίκες (6-0 και 4-2).