Η απογοήτευση δεν χωράει στον Απόλλωνα. Ναι μεν έφτασαν στην πηγή και δεν ήπιαν νερό σε ένα παιχνίδι που οι περισσότεροι τους είχαν ξεγραμμένους, αλλά παρόλα αυτά πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι και να κοιτάξουν μπροστά.
Αφενός η ζωή συνεχίζεται, ο Απόλλωνας έχει μπροστά του το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, ενώ και στην Ευρώπη, δεν είπε αντίο, το ταξίδι συνεχίζεται.
Οι «γαλάζιοι» πρέπει να τα κρατήσουν αυτά και να περιμένουν την κλήρωση της Παρασκευής  για να μάθουν αντιπάλους.
Στο πρώτο ημίχρονο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν φάνηκε σε καμιά περίπτωση ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε στην έδρα του και ήταν φαβορί.
Ο Απόλλωνας μετά τη  ψυχρολουσία του γκολ στο 73ο δευτερόλεπτο, έκανε το δικό του παιχνίδι, κράτησε μπάλα και κάποιος μπορεί να πει ότι ήταν πιο απειλητικός.
Ήταν φυσιολογικό πράγμα να ανέβει ο Ολυμπιακός στην επανάληψη και χρειάστηκε και η τύχη για να μείει η ομάδα του Καταλά στο παιχνίδι.
Από την μια η έλλειψη καθαρού μυαλού των παικτών του Ολυμπιακού (βλέπε ευκαιρία Μασούρα), από την άλλη το οριζόντιο δοκάρια δύο φορές, κράτησαν τους «γαλάζιους» που είχαν «ευχαριστώ» και έστειλαν το ματς στην παράταση με τον Πίττα.
Κάπου εκεί φάνηκε ότι ο Απόλλωνας έφερνε το ματς στα μέτρα του, ενώ μετά την αποβολή του Μπα, έπαιξε τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο,
Δεν έκανε την μεγάλη ευκαιρία για γκολ και κατ’ επέκταση δεν σκόραρε και την πλήρωσε στα πέναλτι.
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αμέσως ο Χάμπος ύψωσε το αριστερό χέρι και απολογήθηκε στους φίλους της ομάδας που ήταν συγκλονιστικοί, για να ακολουθήσει στην συνέχεια η αποθέωση. Αυτή λοιπόν η αποθέωση τα λέει όλα και είναι το… κέρδος από τον αποκλεισμό.