Η Καρμιώτισσα ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας της με την χθεσινή νίκη με 5-0 επί του Κούρρη Ερήμης. Η ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα, υποδεχόμενη την Νέα Σαλαμίνα την Παρασκευή 26 Αυγούστου. Φέτος τα πράγματα μοιάζουν να είναι διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς με τον επενδυτή που έχει πλέον η ομάδα,  το μπάτζετ ανέβηκε αισθητά και ήρθαν στην ομάδα αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές.
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η Καρμιώτισσα θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία και έχει σαν στόχο όχι απλά να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά το κάτι παραπάνω! Με την ευκαιρία πάμε να δούμε τι είχε κάνει τις δύο προηγούμενες φορές που ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία.
Στην παρθενική της παρουσία στην μεγάλη κατηγορία, την περίοδο 2016/17, η Καρμιώτισσα  το πάλεψε πάρα πολύ και έχασε την παραμονή της στις λεπτομέρειες. Έχασε την παραμονή της στην κατηγορία παρότι ισοβάθμησε με την Δόξα στους 37 βαθμούς. Η Καρμιώτισσα συγκέντρωσε 37 βαθμούς μέσα από 10 νίκες, 7 ισοπαλίες και 19 ήττες έχοντας συντελεστή 47-71, τερματίζοντας στην 12η θέση.
Στην δεύτερη της απόπειρα, την περίοδο 2020/21, δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική όσο την πρώτη φορά με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τελευταία θέση, με 24 βαθμούς μετά από 4 νίκες, 12 ισοπαλίες και 24 ήττες, με συντελεστή 36-98.

Αριστείδου Μιχαήλ