Σε μια σπουδαία μεταγραφή προχώρησε η Πάφος FC, αφού όπως σας ενημέρωσε η ιστοσελίδα μας από τις 22 Ιουλίου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφεί του Ζορντάν Ικοκό. Ο 28χρονος δεξιός οπισθοφύλακας, έρχεται στην Κύπρο σε εξαιρετική ηλικία, για να προσθέσει ποιότητα, εμπειρία αλλά και να βοηθήσει την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ να πετύχει τους στόχους της.
Ο γεννημένος στη Γαλλία, αλλά Κονγκολέζος στην καταγωγή ποδοσφαιριστής, είναι προϊόν των ακαδημιών της Παρί Σεντ Ζερμαίν. Εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, φτάνοντας μέχρι και τη β’ ομάδα μετρώντας 54 συμμετοχές και ένα γκολ. Υπήρξαν οι δανεισμοί του σε Κρετέιγ (2013-14, 30 εμφανίσεις), Χάβρη (2014-15, 21 παρουσίες) και Λενς (2015-16 34 συμμετοχές).
Τότε η Γκινγκάμπ το 2016 τον έκανε δικό της, μένοντας εκεί για τρία χρόνια έως το 2019. Στην ομάδα της Βρετάνης συμπλήρωσε 83 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας και τέσσερεις ασίστ. Μάλιστα, στην Γκινγκάμπ έφτασε την υψηλότερη του χρηματιστηριακή αξία που άγγιζε το 1.5 εκ. ευρώ, τον Ιούνιου του 2017.


Το 2019 έκανε το μεγάλο βήμα και μετακόμισε για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας, με τη Λουντογκόρετς (ήταν και συμπαίκτης του Πιέρου Σωτηρίου) να τον αποκτά και στη Βουλγαρία να πραγματοποιεί αυτά που ονειρεύεται ένας ποδοσφαιριστής. Τρεις φορές πρωταθλητής, δύο φορές κατακτητής του Σούπερ Καπ, 10 εμφανίσεις σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και 13 παρουσίες σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Και όλα αυτά, χωρίς τα προκριματικά.
Το κοντέρ του 28χρονου πλέον, στη Λουντογκόρετς σταμάτησε στις 86 συμμετοχές, στα πέντε γκολ και τις 11 τελικές πάσες. Μάλιστα, η λήξασα σεζόν ήταν η πιο παραγωγική του χρονιά, με τρία τέρματα.
Ο Ικοκό είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του (7 εμφανίσεις), ενώ η χρηματιστηριακή του αξία φτάνει τις 700 χιλιάδες ευρώ!

Με το βιογραφικό που κουβαλά αλλά και τους τίτλους, τις εμπειρίες και τις ψηλές παραστάσεις που έχει ο δεξιός ακραίος οπισθοφύλακας, σημαίνει μια μεταγραφή «από το πάνω ράφι» (έτσι για να βάλουμε και το δημοσιογραφικό… κλισέ) για την Πάφος FC. Έρχεται με πολλές απαιτήσεις αλλά και με αρκετές φιλοδοξίες για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ.

Θράσος Δημητρίου