Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κόβει ρυθμό σε ορισμένες αναμετρήσεις της, αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ… ποτέ. Ο Νορβηγός σημείωσε τρία γκολ σε 23 λεπτά απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ και οι «πολίτες» επικράτησαν με 6-0, φτάνοντας τα 19 γκολ σε πέντε αναμετρήσεις! Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ έκανε τα εύκολα… δύσκολα απέναντι στη Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ, είδε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να επιστρέφει στο σκοράρισμα και με το τελικό 2-1, έκανε το 5Χ5, ούσα μόνη στην κορυφή, για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια!
Στο 10’ ο Μαρτίνες είπε όχι σε προσπάθεια του Ζεσούς μετά από εκτέλεση φάουλ του Όντεγκααρντ ενώ στο 11’ το σουτ του Γκάμπριελ κόντραρε και πέρασε μόλις έξω και στο 13’ ο Μαρτίνες έσωσε μετά από πλασέ του Μαρτινέλι. Στο 16ο λεπτό ο Μαρτίνες είπε όχι σε νέο πλασέ του Ζεσούς ενώ στην επαναφορά ο Όντεγκααρντ σούταρε στα σώματα και στο 23’ μετά από σέντρα του Μαρτινέλι, ο Σακά έχασε απίθανη ευκαιρία σχεδόν σε κενό τέρμα. Τελικά στο 29ο λεπτό ο Μαρτίνες έσωσε με τα πόδια μετά από σουτ του Μαρτινέλι, αλλά ο Ζεσούς πήρε το ριμπάουντ και από κοντά πλάσαρε για το 1-0.
Στο 43ο λεπτό ο Ράμσντεϊλ έσωσε μετά από κεφαλιά του Μπουενδιά και στο 45’ ο Μαρτίνες νίκησε τον Ζεσούς σε τετ α τετ και στο ριμπάουντ ο Τίρνεϊ πλάσαρε αλλά η μπάλα βρήκε σε συμπαίκτη του. Στο 45+2’ ο Μαρτίνες έσωσε μετά από σουτ του Μαρτινέλι.
Στο 55’ ο Μαρτίνες είπε όχι σε νέο σουτ του Όντεγκααρντ, ενώ στο 73’ ο Ράμσντεϊλ έδιωξε σε κόρνερ μετά από σουτ του Μπέιλι. Ο Ντόουγκλας Λουίζ που είχε μπει μόλις στο ματς, εκτέλεσε το κόρνερ απ ευθείας κι έκανε το 1-1 από το πουθενά.
Κι όμως στο 77’ ο Σακά σέντραρε από δεξιά και ο Μαρτινέλι με προβολή στο πίσω δοκάρι έκανε το 2-1 κι έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Άρσεναλ.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (64’ Tομιγιάσου), Σαλιμπά, Τίρνεϊ, Λοκονγκά, Τζάκα, Όντεγκααρντ (80’ Σμιθ Ρόου), Σακά (88’ Χόλντινγκ), Μαρτινέλι, Ζεσούς (88’ Ενκετιά)
ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κονσά, Μινγκς, Ντιν, ΜακΓκίν (73’ Ντόουγκλας Λουίζ), Ράμσεϊ, Καμαρά (83’ Ινγκς), Μπέιλι, Γουότκινς, Μπουενδιά (73’ Κοουτίνιο)