Ο Νταβίντ Καταλά παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Απόλλων, λέγοντας πολλά και ενδιαφέροντα. Αν όμως κάποιος έπρεπε να απομονώσει κάποια τοποθέτηση του, αυτή θα ήταν σίγουρα η αναφορά του στο ρόστερ. «Ποιοι είναι, πόσο «πεινασμένοι» είναι για διακρίσεις μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν πραγματικά θέλουν να συνεχίσουν να κερδίζουν, επειδή δεν είναι καθόλου εύκολο να βρίσκουν κίνητρο μετά από την κατάκτηση ενός σημαντικού τίτλου.
Μετά από αυτά θα εστιάσουμε στον τρόπο παιχνιδιού και σε άλλα καθημερινά θέματα της ομάδας»
. Από την αρχή ξεκάθαρος. Χωρίς πολλά-πολλά. Αν έπρεπε να «κοιτάξει» κανείς πίσω από τις λέξεις, εύκολα μπορούσε να μεταφράσει το πιο πάνω σε «η δουλειά σας θα ανταμείβετε».
Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά που έχει έρθει και ξέρει επίσης τη ρόστερ έχει στη διάθεση του. Όμως, αυτό που γνωρίζει καλύτερα είναι το πως να ανέβεις στην κορυφή είναι κατά κάποιον τρόπο εύκολο. Το δύσκολο είναι να διατηρηθείς εκεί. Γι’ αυτό φρόντισε να μην «μασήσει τα λόγια του», να στείλει μηνύματα σε όλους ανεξαιρέτως και να δείξει πως πλέον, άπαντες πρέπει να τον πείσουν πως θέλουν να παραμείνουν στα ψηλά!

Θράσος Δημητρίου