Πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης με την Κιζιλζάρ, αλλά πλέον τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ πιο δύσκολα.
Ο επόμενος αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στο δρόμο για τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, δεν θα έχει καμία σχέση, ούτε με την Μπότεφ, ούτε και με την Κιζιλζάρ.
Για αυτό και θεωρείται, απόλυτα σωστή η ατάκα του Σωφρόνη Αυγουστή, μετά την πρόκριση στα πλέι οφ και συγκεκριμένα η ακόλουθη δήλωση.
«Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας στο επόμενο παιχνίδι. Θα χρειαστούμε περισσότερη προσαρμογή στο γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα».
Αυτό ακριβώς ισχύει. Η πρόκριση στους ομίλους, υποχρεώνει τον προπονητή και τους παίκτες, να προετοιμαστούν καλύτερα και να παρουσιαστεί στο γήπεδο μία ομάδα η οποία θα γίνει, αν μη τ άλλο πιο παραγωγική.
Μπορεί να είναι θετικός ο απολογισμός στην άμυνα, αφού σε τέσσερα ματς, δεν δέχτηκε γκολ, όμως χρειάζεται και πολύ καλύτερη επιθετική λειτουργία, ένας τομέας στον οποίο «χωλαίνει» μέχρι στιγμής και επιβεβαιώνεται από το μηδέν γκολ στα εκτός έδρας ματς σε Σόφια και Αστάνα.
Χρειάζεται να βρει λύσεις ο Σωφρόνης και σίγουρα δεν είναι λύση να γίνει επιθετικός ο Ντάνι Μπλούμ, όσο καλός παίκτης και αν είναι ο Γερμανός.
Σημειώστε επίσης, την τεράστια απουσία του Κίνγκσλει Σαρφό στο εκτός έδρας ματς θέματα τα οποία είναι υποχρεωμένος ο προπονητής να τα λύσει με άλλες επιλογές.
Για την ώρα βέβαια, προέχει η ξεκούραση από το μακρινό ταξίδι στην Αστάνα, ενώ ο Σωφρόνης αναμένεται να έχει στη διάθεση του και να δηλώσει το Γεωργιανό αμυντικό Ντβάλι και θα περιμένει τον Μάγκλιτσα….αν θα μπορέσει (επιτέλους) να δικαιολογήσει την παρουσία στο ρόστερ και βέβαια αν θα ξεπεράσει τη νέα θλάση που τον ταλαιπωρεί.
Δεν τίθεται καν θέμα να προλάβει ο Κβιλιτάια, ο οποίος είναι μεν καλύτερα, αλλά θέλει ακόμα δύο βδομάδες προπόνηση για να τεθεί στη διάθεση του προπονητή.