Ο εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 95.0 για την απόφαση της ΚΟΠ για τον κατάλογο α΄.
Η αρχική τοποθέτηση: «Θα αποδειχθεί ότι είναι παράνομος ο τρόπος που βγήκε προς τα έξω. Αν το κάνουν αυτό, τον Γενάρη, οι ομάδες θα έχουν πρόβλημα με προσφυγές. Δεν έχει δικαίωμα καμία ομάδα να αφαιρεί από τον κατάλογο κάποιο ποδοσφαιριστή. Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί για να προχωρήσει ένας ποδοσφαιριστής σε μονομερή διακοπή συμβολαίου και να πάρει αποζημίωση ολοκλήρου του συμβολαίου. Αυτό που γίνεται αποδεικνύει με πόση σοβαρότητα λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις. Αυτά μόνο στην Κύπρο γίνονται».
Έγινε καταγγελία στην FIFA; «Βεβαίως. Δεν είναι αποδεκτά αυτά τα πράγματα. Η πολιτική της ΚΟΠ, της δυσχεραίνει τη θέση της. Αυτό αποτελεί παραβίαση της προκήρυξης. Όταν αλλάζεις την προκήρυξη κάθε λίγο, τότε πρέπει να αντιδράσεις. Αυτά παραπέμπουν σε τακτικές καφενείου. Δεν μπορούν κάποιοι να αποφασίσουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους υπόλοιπους. Οι ομάδες θεωρούν πως είναι προς το συμφέρον τους. Το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός. Το θέμα είναι τι αντισταθμιστικά μέτρα παίρνεις. Πρέπει να βλέπουμε σε πόσο άσχημη κατάσταση θα είναι τα πράγματα. Θα φέρνουν ξένους και για τον κατάλογο β’ και οι Κύπριοι θα είναι στην κερκίδα για να παρακολουθούν. Αν θέλουν 17, δεν έχει πρόβλημα ,αλλά να έχουμε και τρεις Κύπριους υποχρεωτικά στην 11άδα».
Για την εθνική ομάδα: «Ποια είναι η θέση του κ. Ππεκρή; Γιατί δεν βγήκε να υπερασπιστεί τις εθνικές ομάδες».
Για τις αποφάσεις που θα πάρει ο ΠΑΣΠ: «Πάμε σε μια συνέλευση, έχουμε κάτι υπόψη μας. Στόχος μας είναι ο διάλογος. Θα ληφθούν κάποιες αποφάσεις για να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Θα είναι όλοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Αναμένουμε μέχρι τέλος της ημέρας να έχουμε εξελίξεις με UEFA και FIFA. Είναι η κορυφή κάποιων παράνομών πράξεων της ΚΟΠ που έχουν ήδη καταγγελθεί. Αυτή η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή και το ίδιο λένε και οι διεθνείς».