Η πρόκριση στον επόμενο γύρο, ήταν το στοίχημα και αφού επιτεύχθηκε, σημαίνει πως είναι θετικό γεγονός.
Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έχει σημασία για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ και συγκεκριμένα αναλύοντας τον απόηχο του επαναληπτικού με την Μπότεφ.
Ήταν έκδηλη η αγωνία και το άγχος πριν το ματς όπως έκδηλη ήταν η ικανοποίηση όταν σφραγίστηκε η είσοδος της ομάδας στον επόμενο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.
Αναφορικά με το αγωνιστικό δείγμα, σαφώς και ήταν καλύτερο από εκείνο στη Σόφια. Είδαμε μία ομάδα πιο φρέσκια, πιο αποφασιστική, πιο δεμένη και σίγουρα, έστειλε μηνύματα ότι έχει προοπτική να γίνει καλύτερη.
Σαφώς όμως και η Μπότεφ δεν μπορεί να αποτελέσει πειστικό δείγμα γραφής. Όσο και αν οι Βούλγαροι δεν μπορούν να θεωρούνται ομάδα της σειράς, δεν είναι ούτε και κάποια αξιόλογη ομάδα, ώστε να μπορεί κάποιος να πει πως το ΑΠΟΕΛ, έχει πετύχει κάτι σημαντικό επειδή την απέκλεισε.
Στον αγώνα του ΓΣΠ, είδαμε μία καλή λειτουργία της αμυντικής γραμμής, είδαμε και μία μεσαία γραμμή να δουλεύει επίσης κατά τρόπο ικανοποιητικό.


Δεν είδαμε όμως, κάτι αξιόλογο από την επίθεση. Στο α΄ημίχρονο ήταν ελάχιστες οι φάσεις μπροστά στο αντίπαλο τέρμα και απλά ήρθε το γκολ του Τσεπάκ για να διώξει το άγχος και να δημιουργήσει τη δυναμική της πρόκρισης.
Όπως και στη Σόφια, έτσι και στο ΓΣΠ επιβεβαιώθηκε η αδυναμία να δημιουργεί ευκαιρίες και πολύ περισσότερο να σκοράρει με ευκολία.
Επιβάλλεται η βελτίωση στη συνέχεια, για να έχει πιθανότητες να φτάσει πρώτα στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ ( η Κίζιλζαρ δεν είναι βέβαια ομάδα φόβητρο) και ακολούθως να διεκδικήσει θέση στους ομίλους.
Οι προσθήκες παικτών και ειδικά αυτές των Ντάνι Μπλουμ και Λούκας Βιγιαφάνες που θα βοηθήσουν επιθετικά, προβλέπεται να δώσουν νέα δυναμική στην ομάδα που πάει να φτιάξει ο Σωφρόνης ενώ όπου νάναι θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή, τόσο ο Κοσταντίνοφ, όσο και ο Λάσα Ντβάλι.
Εν όψει του αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης στις 20:00 με την Κίζιλζαρ ενδεχομένως ορισμένοι από τους πιο πάνω παίκτες να είναι σε θέση να αγωνιστούν και σίγουρα στον επαναληπτικό με τους Καζάκους, αναμένεται και οι τέσσερις στη διάθεση του προπονητή.


Μία πρώτη πρόβλεψη-εκτίμηση για το νέο ΑΠΟΕΛ, θέλει τον ομάδα να έχει σαν σύμμαχο της το χρόνο. Αν μάλιστα καταφέρει να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις που την θέλουν να περνάει και την Κίζιλζαρ, τότε θα κτυπήσει τα ρέστα της στα πλέι οφ για μία θέση στους ομίλους που είναι πλέον ο μεγαλύτερος στόχος. Τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για οικονομικούς λόγους.
Αναφορικά με την τελική διαμόρφωση του ρόστερ, αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος Αυγούστου αλλά το σκηνικό μετά  την αποχώρηση του Λούκας Σόουζα, στον κατάλογο Α βρίσκονται για την ώρα οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές.
1. Μπέλετς
2.Τσεπάκ
3.Σούσιτς
4.Φεράρι
5.Κρέσπο
6.Ντβάλι
7.Κοσταντίνοφ
8.Νταουσβίλι
9.Σαρφό
10.Ντάλσιο
11.Βιγιαφάνες
12. Μαρκίνιος
13.Ντογκαλά
14.Μπλουμ
15.Μάγκλιτσα
16.Κβιλιτάια
17.Έσελινγκ
Από την στιγμή μάλιστα που η προκήρυξη της ΚΟΠ, έχει διαφοροποιηθεί και βασικά εγκρίθηκαν οι 17 στον κατάλογο Α δεν υπάρχει λόγος (επί του παρόντος) να αγχώνεται κάποιος για διαφοροποιήσεις στο ρόστερ. Εκτός βέβαια αν κριθεί σκόπιμο να αποχωρήσει κάποιος από τους 17. Τότε θα γίνει αντικατάσταση.

Μιχάλης Παπαγεωργίου