Ο Κολ δεν πάει πουθενά! Έφαγε και τραγούδησε την «καραμέλα», κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, πανηγύρισε σαν μικρό παιδί, μας χάρισε μια από τις πιο επικές στιγμές στον Κυπριακό αθλητισμό και τώρα ήρθε η ώρα της ανανέωσης! Ο Αργεντινός μένει στον Απόλλων έως το 2025.
Ήταν 10 Ιουνίου του 2021 όταν οι γαλάζιοι ανακοίνωναν τον 28χρονο μέσο από τον Απόλλων Σμύρνης, με τους περισσότερους να μην βλέπουν με… θετικό μάτι τη μεταγραφή του. Ήρθε και ο αποκλεισμός κόντρα στη Ζίλινα και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο «βαριά», αλλά ο Κολ είχε την απάντηση! Με την έναρξη του πρωταθλήματος και με το σερί που έκτισε η ομάδα του, τα χαρακτηριστικά του τον έκαναν να ξεχωρίσει. Δεν ήταν ο παίκτης που θα έκανε την τρομερή ενέργεια και θα ξεσήκωνε την κερκίδα, δεν ήταν ο… φαντεζί ποδοσφαιριστής, αλλά ήταν αυτός που έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά. Έτρεχε ασταμάτητα, «κατάπινε» πολλά χιλιόμετρα, έκοβε, μοίραζε, εμψύχωνε τους συμπαίκτες του και ήταν αυτός που ποτέ δεν θα άφηνε τους δικούς του παίκτες να «πέσουν κάτω». Θα τους σήκωνε ή αν χρειαζόταν θα «έπεφτε μαζί τους». Ήταν «στρατιώτης». Πιστός στις οδηγίες του προπονητή του και πάντα με περίσσιο πάθος, με πνευμόνια, με αντοχές. «Καλά δεν κουράζεται ποτέ αυτός ο Κολ;», η ερώτηση των οπαδών των πρωταθλητών.

Ο 28χρονος μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν… εξολοθρευτής τσέπης, καθώς έχει ύψος 1.76 μονομαχώντας με «θηρία», βγαίνοντας, τις πλείστες των περιπτώσεων νικητής. Ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών του Απόλλων στην πορεία προς τον τίτλο, αφού μέτρησε 30 συμμετοχές (στο πρωτάθλημα) ΟΛΕΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ, έγινε αλλαγή σε 4 μόνο ματς, ενώ στον πάγκο βρισκόταν μόλις μια φορά στην αναμέτρηση ενάντια στην ΑΕΚ της τελευταίας αγωνιστικής, για να είναι… έτοιμος για τη φιέστα! Δέθηκε με την ομάδα, δέθηκε με τον κόσμο, δέθηκε με την πόλη, δέθηκε με τους συμπαίκτες του. Φανέρωσε πως παρά το ύψος του, η ψυχή του είναι τεράστια, ενώ έδειξε ότι βρήκε το λιμάνι του! Πώς να μην ανανεώσεις τέτοιον ποδοσφαιριστή μετά…;

Θράσος Δημητρίου