Στην επικύρωση την παύση του διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, προέβη το Υπουργικό Συμβούλιο, έπειτα από την επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο το ΚΕΒΕ, με την οποία απέσυρε την εισήγηση του ονόματος του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συμβουλίου.
Το Υπουργικό Συμβούλιο έθεσε στο τραπέζι την απόφαση του ΚΕΒΕ, αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά την γνωστοποίηση της απόφασης για διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ και αποφάσισε όπως επικυρώσει την παύση του και να μην προχωρήσει με επισημοποίηση του διορισμού του.
Πλέον, ο υπουργός Υγείας, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένουν τις νέες εισηγήσεις του ΚΕΒΕ, ώστε να πληρώσουν την κενή θέση. Πάντως, στην επιστολή που είχε στείλει στο Νίκο Αναστασιάδη και με την οποία γνωστοποιούσε την απόφαση της να ανακαλέσει την εισήγηση για τον Πέτρο Αγαθαγγέλου, η εργοδοτική οργάνωση ενημερώνει ότι αποσύρει την εισήγηση και για το δεύτερο πρόσωπο που έχει προτείνει για τη θέση.