Όλα όσα είπε ο προπονητής του Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι, στη διάσκεψη τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Νέφτσι στο Μπακού.
Οι τοποθετήσεις του:
Αρχικά: «Έχουμε έρθει εδώ για να παρουσιαστούμε καλύτεροι από τον πρώτο αγώνα. Δεν μιλάω για την πρόκριση αλλά για να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Κάθε ματς ξεκινάει από το μηδέν. Η Νέφτσι θα έχει κίνητρο. Παίζουν μπροστά στον κόσμο τους και θέλουν να νικήσουν. Εμείς όμως ήρθαμε εδώ με σκοπό να κάνουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε, και να προκριθούμε Δεν θα κλειστούμε πίσω, ούτε θα αμυνθούμε».
Πόσο επηρεάζει η απουσία του Σπόλιαριτς το πλάνο του: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και ως προπονητής πρέπει πάντα να βρίσκω άλλες λύσεις. Έχουμε ένα Plan B. Ο Σπόλιαριτς είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και θα μας λείψει αύριο. Είμαι βέβαιος πως ο ποδοσφαιριστής που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Ματίγια θα τα πάει το ίδιο καλά».
Για τον αντίπαλο προπονητή και τη Νέφτσι: «Δεν είναι δουλειά μου να μιλώ για τον αντίπαλο προπονητή και την αντίπαλη ομάδα. Δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου. Δουλειά μου είναι να μιλώ μόνο για τη δική μου την ομάδα».
Αν σκέφτεται τον επόμενο γύρο και την πρόκριση: «Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Μας απασχολεί μόνο ο αγώνας με τη Νέφτσι. Δεν ασχολούμαι καθόλου αυτό. Πρέπει- και είμαστε συγκεντρωμένοι 100% σε αυτό το ματς».
Για την περηφάνια που νιώθουν οι οπαδοί: «Το έχω ζήσει και εγώ αυτό, με τους οπαδούς. Μίλησα με κάποιους και μου πέρασαν αυτό το συναίσθημα. Γνώρισα ένα φίλο του Άρη που είχε πρόβλημα υγείας και ξέρω πόσο περήφανος νιώθει. Έχουμε κάνει εξαιρετική προετοιμασία, έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και λέω στους ποδοσφαιριστές μου ότι δεν θέλω να φοβούνται. Δεν είναι έλλειψη σεβασμού απλά θέλω σε κάθε αγώνα να αγωνιζόμαστε για να παίρνουμε μόνο τη νίκη».
Για το αν πάει το ματς στην παράταση και τα πέναλτι: «Στόχος μας είναι να τελειώσουμε το ματς στα 90 λεπτά αλλά είμαστε έτοιμοι για την παράταση από πλευρά φυσικής κατάστασης. Δεν μπορείς να κάνεις προπόνηση στα πέναλτι γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να κτυπάς πέναλτι στην προπόνηση και εντελώς διαφορετικό να κτυπάς σ’ ένα γεμάτο στάδιο».

Τους ποδοσφαιριστές της ομάδας εκπροσώπησε ο Ντελμίρο: «Ήρθαμε εδώ για να τελειώσουμε τη δουλειά. Θέλουμε να αγωνιστούμε για να νικήσουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Γνωρίζουμε ότι θα είναι καυτή η ατμόσφαιρα αλλά ήρθαμε προετοιμασμένοι. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Δεν θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι της Νέφτσι όπως είπε και ο προπονητής μας. Μας ενδιαφέρει μόνο το δικό μας παιχνίδι. Έχουμε ξεχάσει το πρώτο ματς και ο αγώνας για εμάς ξεκινάει από το μηδέν».  

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ