Μάρκος Βινίσιους Σόουζα Ναβιτιντάντε. Ή αλλιώς Μαρκίνιος. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος ακραίος μεσοεπιθετικός αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο ΑΠΟΕΛ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο Μαρκίνιος αποκτήθηκε για να προσφέρει ποιοτικές λύσεις στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί εκτός Βραζιλίας.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Μπενεβίντες στη Βόρεια Βραζιλία, εκεί που ο Αμαζόνιος συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό. Όπως κάθε παιδί στη χώρα του, μεγάλωσε με μια μπάλα στα πόδια, με τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα να τα κάνει στην Καστανιάλ, ομάδα της περιοχής.
Αργότερα, αγωνίστηκε στην Σάντος και το 2018 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Κορίνθιανς. Για τρία χρόνια αγωνιζόταν δανεικός σε διάφορες ομάδες (Μπανγκού, Μπραγκαντίνο, Σπορτ Ρεσίφε), μέχρι να καταγράψει τις πρώτες του συμμετοχές στην Κορίνθιανς το 2021. Την τρέχουσα χρονιά ήταν στην Κουιάπα.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Αυτό που θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ είναι να δουν ένα ποδοσφαιριστή με ταχύτητα και έφεση στην ντρίμπλα. Είναι δεξιοπόδαρος, με τον τρόπο παιχνιδιού του να τον βοηθά να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ταιριάζει στο βραζιλιάνικο προφίλ ποδοσφαιριστή που όλοι έχουμε στο μυαλό μας (καλή τεχνική κατάρτιση, ισορροπία σώματος, ντρίμπλα και γενικά να ψάχνει το εντυπωσιακό).
Για να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά το ΑΠΟΕΛ, όμως θα πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα. Την τελευταία 4ετία σημείωσε συνολικά 12 γκολ σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε με το τελευταίο να είναι κόντρα στη Ρ;iβερ Πλέιτ (Ουρουγουάης) στις 28 Απριλίου για το Κόπα Σουνταμερικάνα.


Ανδρέας Ανδρέου