Την ικανοποίηση του παρά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι της προετοιμασίας εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος στάθηκε
Ο τεχνικός των «μερένγκες», σε δηλώσεις που έκανε μετά το ματς εξέφρασε την ικανοποίηση του: «Ήταν καλό παιχνίδι, με καλή ένταση, ειδικά το πρώτο ημίχρονο. Προσπάθησα να βάλω τα νέα πρόσωπα ώστε να προσαρμοστούν στο παιχνίδι της ομάδας. Ήταν ένα ισόπαλο παιχνίδι. Προσπάθησα να δώσω σε όλους λεπτά λόγω της φυσικής τους κατάστασης. Μου άρεσε το παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ.
Στην συνέχεια των λεγομένων του ο προπονητής της «Βασίλισσας» πρόσθεσε τα εξής: «Υποφέραμε λίγο ξεκινώντας από πίσω. Είναι ξεκάθαρο ότι όταν βάζεις τους Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς είναι πιο εύκολο, αλλά ήθελα να αφήσω τους νέους να μπουν. Αμυντικά έπαιξαν πολύ καλά, αλλά ήταν η πρώτη φορά έπαιξαν μαζί».
Αναφερόμενος στο Ρούντιγκερ ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ισπανίας και Ευρώπης για την σεζόν που ολοκληρώθηκε είπε τα εξής: «Μου άρεσε πολύ στο πλάι. Δεν είμαι τρελός και ξέρω ότι δεν είναι η θέση του, αλλά είναι πολύ έξυπνος. Μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση ή να αλλάξει θέση με τον Αλάμπα».
Στο συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι ο Αντσελότι, δεν είχε στην διάθεση του τον Καρίμ Μπενζεμά, καθώς ο Γάλλος άσος εντάχτηκε τελευταίος στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Ιταλός προπονητής να επιλέξει να μην τον ξεκινήσει για να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς.
 «Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και είναι ξεκάθαρο ότι όταν δεν είναι εκεί κάτι μας λείπει» και προειδοποίησε ότι «κόντρα στην Αμέρικα θα παίξει 45 λεπτά και θα παίξει περισσότερα στις 30 του μήνα, εκεί όπου θα δοκιμάσω την ομάδα που θα παίξει στο Σούπερ Καπ. Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να μπορεί να αντικαταστήσει τον Καρίμ» είπε αναφερόμενος στην απώλεια του Μπενζεμά ο ίδιος. ισπαν