Η Ομόνοια στην στήλη της Πορεία στην Ευρώπη… θυμήθηκε τα παιχνίδια με την Νεφτοχιμίκ πριν από 22 χρόνια.
Αναλυτικά:
Βουλγαρική ομάδα είχε βρεθεί στο δρόμο της Ομόνοιας για άλλη μια φορά, καθώς η Νεφτοχίμικ Μπούργκας ήταν η αντίπαλος του «τριφυλλιού» στον προκριματικό γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 2000-2001.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδωσε για πρώτη φορά έδωσε Ευρωπαϊκό αγώνα στο Νέο ΓΣΠ. Στις 10 Αυγούστου 2000 οι οπαδοί μας γέμισαν τις τρεις κερκίδες που τους αναλογούσαν, όμως το σκορ «κόλλησε» στο 0-0.
Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Τάσος Γιαλλούρης, Ντούσαν Τίτελ, Ιωακείμ Ιωακείμ (89′ Ηλίας Χαραλάμπους), Παναγιώτης Παναγιώτου, Νικόλας Γεωργίου, Χάρης Νικολάου, Κώστας Καϊάφας (70′ Οδυσσέας Οδυσσέως), Ράινερ Ράουφμαν, Βέσκο Μιχαήλοβιτς, Κώστας Καλοθέου (46′ Λευτέρης Κοντολεύτερος).
Στον επαναληπτικό δύο εβδομάδες αργότερα, 8 χιλιάδες οπαδοί βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Μόλις στο 9′ αποβλήθηκε ο Γιαλλούρης, αφού ο διαιτητής έκρινε ότι απέκρουσε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής και τη θέση του πήρε ο νεαρός Αγαθαγγέλου. Ο Τίμεφ στο 14′ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ωστόσο η ΟΜΟΝΟΙΑ ισοφάρισε στο 36′ με τον Μιχαήλοβιτς. Δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ το σκορ πρόκρισης αφού δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 43′ και πάλι από τον Τίμεφ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την ΟΜΟΝΟΙΑ να γνωρίζει πρόωρο αποκλεισμό. Στο 87′ μάλιστα αποβλήθηκε ο Ιωακείμ αφήνοντας την ομάδα μας με 9 παίκτες.
Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Τάσος Γιαλλούρης, Κώστας Καλοθέου, Νικόλας Γεωργίου (74′ Λευτέρης Κοντολεύτερος), Ιωακείμ Ιωακείμ, Παναγιώτης Παναγιώτου, Ντούσαν Τίτελ, Νίκος Νικολάου (60′ Ηλίας Χαραλάμπους), Χάρης Νικολάου, Ράινερ Ράουφμαν, Βέσκο Μιχαήλοβιτς, Οδυσσέας Οδυσσέως (9′ Άγγελος Αγαθαγγέλου).