Η “Πορεία στην Ευρώπη” συνεχίζεται με την Ομόνοια να θυμάται το ματς με την Γιουβέντους το 1999…

Μετά την πρόκριση επί της Μπελσίνα, η κληρωτίδα μετά από 22 χρόνια έφερε ΟΜΟΝΟΙΑ και Γιουβέντους ξανά αντιμέτωπες.

Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Μακάρειο. Μπορεί να είχε τη συμπαράσταση 16 και πλέον χιλιάδων οπαδών της η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως η «μεγάλη κυρία» πήρε αυτό που ήθελε. Η Ιταλική ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ΟΜΟΝΟΙΑ, καθαρίζοντας από το πρώτο ημίχρονο το παιγνίδι, αφού προηγήθηκε με 4-0. Μόλις στο 3′ ο Ιντζάκι με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ και στο 17′ με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0. Στο 22′ ο Κοβάσεβιτς με κοντινή κεφαλιά έκανε το 3-0 και στο 25′ ο Εσνάιντερ με φάουλ το 4-0. Ο Κοντολεύτερος μείωσε με σουτ στο 76′ αλλά ο Ντελ Πιέρο στο 83′ ανέβασε το σκορ στο 5-1. Ο Κοντολεύτερος και πάλι, δύο λεπτά αργότερα, σημείωσε το δεύτερο γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με εκπληκτικό σουτ στην κλειστή γωνία.

Θυμηθείτε το δεύτερο γκολ του Κοντολεύτερου:

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Τάσος Γιαλλούρης, Γιώργος Κωνσταντινίδης (72′ Κώστας Μαλέκκος), Ιωακείμ Ιωακείμ, Νίκος Νικολάου, Ντούσαν Τίτελ, Νικόλας Γεωργίου (34′ Παναγιώτης Παναγιώτου), Κώστας Καλοθέου, Χάρης Νικολάου, Ράινερ Ράουφμαν, Βέσκο Μιχαήλοβιτς (74′ Λευτέρης Κοντολεύτερος), Κώστας Καϊάφας.

Η πρόκριση είχε κριθεί όμως 30 χιλιάδες οπαδοί της Γιούβε έδωσαν το παρών τους στο Στάδιο Φαβορίτα στις 30 Σεπτεμβρίου στον επαναληπτικό. Η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στο 23′ με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Με την έναρξη της επανάληψης η Γιουβέντους σημείωσε το 2-0 πάλι με τον Κοβάσεβιτς με σουτ. Στο 53′ ο Τακινάρτι έκανε το 3-0. Στο 87′ ο Κοβάσεβιτς ολοκλήρωσε το χατ-τρικ ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Κόντε με κεφαλιά.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Τάσος Γιαλλούρης, Ιωακείμ Ιωακείμ, Παναγιώτης Παναγιώτου, Ντούσαν Τίτελ, Κώστας Καλοθέου, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Οδυσσέας Οδυσσέως (79′ Λευτέρης Κοντολεύτερος), Χάρης Νικολάου (Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης»), Ράινερ Ράουφμαν, Βέσκο Μιχαήλοβιτς (72′ Νικόλας Γεωργίου), Κώστας Καϊάφας.