H Oμόνοια γίνεται 74 ετών και δημοσίευσε ένα βίντεο, στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας, για τις Οι συνθήκες ίδρυσης της, την απαίτηση της κοινωνίας και πως επιλέχθηκε το όνομα.
Η ανάρτηση:
«Αποσπάσματα από την παραγωγή του OFC TV: «Γεγονότα, μνήμες, πρωταγωνιστές του 1948 και οι προεκτάσεις στο σήμερα».
4 Ιουνίου 1948: Πραγματοποιείται πλατιά σύσκεψη αθλητών και φιλάθλων στον «Παρνασσό» για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ίδρυση νέου αθλητικού Σωματείου, το οποίο θα είχε ως φάρο την προάσπιση του γνήσιου αθλητισμού: Ο αθλητισμός δεν έχει πατρίδα.
Στα στάδια συναντιόνται και συναγωνίζονται για το δάφνινο στεφάνι της νίκης άνθρωποι κάθε φυλής, θρησκείας και ιδεολογίας, με τη φλόγα για μια τίμια νίκη. Η εισήγηση του Δρ. Ματθαίου Παπαπέτρου για ίδρυση του Σωματείου εγκρίνεται ομόφωνα και εκλέγεται προσωρινή επιτροπή για σύνταξη του καταστατικού και εγγραφή του.
Στις 17 Ιουνίου 1948 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Τακτική Καταστατική Γενική Συνέλευση στην οποία εγκρίθηκε το πρώτο καταστατικό και δόθηκε το όνομα στο Σωματείο: Αθλητικός Σύλλογος ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας. Πέρασαν 74 χρόνια από τότε.
Σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ με την ευρύτερη παρουσία της κάνει περήφανους τους ιδρυτές της, τις ιστορικές μορφές της και τον ασυναγώνιστο ΛΑΟ της. ΟΜΟΝΟΙΑ Αιώνια!»