Η ΑΕΚ κοντράρεται με την Μίντιλαντ για το β’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ήδη ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα θα έχει αρχίσει την κατασκοπεία.
Ο Ισπανός ήδη θα πρόσεξε το… προφανές. Δηλαδή το «αγαπημένο» σύστημα του συναδέλφου του.
Ο Μπο Χένρικσεν, κόουτς των Δανών, βρίσκεται στον πάγκο από τον Ιούλιου του 2021, και το «αγαπημένο» του σύστημα είναι το 3-4-3. Πάνω σε αυτό τον σχηματισμό είναι και… χτισμένη η φιλοσοφία του 47χρονου τεχνικού και κατ’ επέκταση της Μίντιλαντ. Σε 51 ματς έως τώρα, μόνο δύο φορές αγωνίστηκε με 4άδα στην άμυνα σύμφωνα με το transfermarkt! Τις υπόλοιπες φορές, ο Χένρικσεν, προτιμά (πλην του 3-4-3) και το 35-2, είτε το 5-3-2, είτε διάφορες παραλλαγές αυτού του συστήματος. Δηλαδή 3-4-1-2, 3-4-2-1.
Τι μας λέει ωστόσο αυτό εκτός από τη φιλοσοφία του προπονητή και της ομάδας; Ότι η Μίντιλαντ διαθέτει καλούς φουλ μπακ, αλλά και μέσους με… πνευμόνια. Επιπλέον, δείχνει πως ο Χένρικσεν αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, κάποιες φορές η άμυνα του μένει εκτεθειμένη. Στο 3-4-3 χρειάζεσαι συνεργασία και αλληλοκάλυψη σε όλες τις γραμμές, χρειάζεσαι σωστή συνεννόηση, όμως, αν δεν γίνει αυτό, τότε ο αντίπαλος μπορεί να σε «πληγώσει».
Ο Λουΐς Όλτρα, μελέτησε (και θα συνεχίσει να το κάνει) τη Μίντιλαντ, την ίδια ώρα που οι ποδοσφαιριστές του θα επιστρέψουν την Παρασκευή (17/6) στις προπονήσεις.

Θράσος Δημητρίου