Η αποστολή της ΑΕΚ για την Ουγγαρία έδειξε ξεκάθαρα την εικόνα για κάποιους «κομμένους» και μπορεί να δημιούργησε απορίες για μερικούς άλλους, όμως για όλα υπάρχουν απαντήσεις…
Αρχικά: εκτός αποστολής έμειναν οι Εσπινόσα, Τάντι, Τιάγκο, Καλαϊτζής και Αναστασίου. Είναι εμφανές πλέον ότι ο πρώτος δεν υπολογίζεται καθόλου και γι’ αυτό δεν θα ταξιδέψει καν με την ομάδα. Οι υπόλοιποι τέσσερεις, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες.
Ο Αναστασίου είναι η πρώτη φορά που… κόπηκε από αποστολή κι αυτό έχει την εξήγησή του. Προτιμήθηκε λοιπόν να δοθεί με υποσχετική σε άλλη ομάδα, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψει πιο έτοιμος.
Απ’ εκεί και πέρα, μπορεί να παραξένεψε αρκετούς το γεγονός ότι οι Νταρμπισάιαρ και Ολατούντζι είναι στην αποστολή για την Ουγγαρία, αλλά κι αυτό έχει την εξήγησή του: η ΑΕΚ δεν έχει πολλούς επιθετικούς κι από τη στιγμή που έχουν συμβόλαιο, ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα τους πήρε μαζί του για να βγαίνουν οι προπονήσεις, ενώ αν χρειαστεί μπορούν να βοηθήσουν και στην Ευρώπη, καθώς η ομάδα δικαιούται να δηλώσει 17 ξένους.
Ωστόσο, δεν πρόκειται να βρίσκονται στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Η απόφαση για αποχώρησή τους δεν έχει αλλάξει και είναι δεδομένο ότι με τον οποιονδήποτε τρόπο, θα διαβούν την πόρτα της εξόδου. Για τον Ολατούντζι η πρόθεση είναι να δοθεί δανεικός…

Ανδρέας Βεντούρης