Ένας από τους ανθρώπους που μετράει πολύ η άποψή του για τον Εμπραλίτζε είναι ασφαλώς ο Ηλίας Χαραλάμπους. Οι δυο τους συνυπήρξαν πέρυσι στη Δόξα, συνεπώς ο Κύπριος προπονητής μπορεί να μεταφέρει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα προτερήματα αλλά και τα μειονεκτήματα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Ανόρθωσης.
«Είναι πολύ καλός παίκτης. Εκρηκτικός, έχει ταχύτητα, καλός στο ένας εναντίον ενός. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή προσθήκη για την Ανόρθωση. Έκανε καλή σεζόν πέρυσι και άξιζε να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα. Πιστεύω ότι θα την βοηθήσει. Έχει και την εμπειρία, είναι σε καλή ηλικία. Είναι σοβαρός στην προπόνηση και πειθαρχημένος στο παιχνίδι του», είπε αρχικά ο 42χρονος τεχνικός και πρόσθεσε για τα χαρακτηριστικά του:
«Είναι δεξιοπόδαρος αλλά τον βολεύει να παίζει αριστερά για να συγκλίνει προς τα μέσα. Το προτιμάει περισσότερο παρά να παίζει δεξιά πάνω στη γραμμή».
Όσον αφορά τα μειονεκτήματά του, ο Ηλίας ανέφερε το εξής: «Θα πρέπει να διαχειρίζεται σωστά τα συναισθήματά του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό θα πρέπει να προσέξει. Σίγουρα τώρα στην Ανόρθωση οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με την παρουσία του στη Δόξα και θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει».

Ανδρέας Βεντούρης