Ότι η ισπανική αγορά είναι από τις… αγαπημένες της ΑΕΚ, το ξέρουμε και το καταλαβαίνουμε όλοι, κυρίως λόγω του Τσάβι Ρόκα που γνωρίζει καλά τη συγκεκριμένη αγορά. Με τον ίδιο τρόπο, οι κιτρινοπράσινοι κινούνται και στην επιλογή προπονητών, αφού από το 2016 (8 χρόνια) και έπειτα  έφεραν 7 κόουτς από την Ιβηρική χώρα.
Την 1η Ιουνίου ανακοινωνόταν ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ
, για να τον αντικαταστήσει ο Άντονι Ιραόλα δύο χρόνια μετά, το 2018. Ο πρώτος επέστρεψε εκ νέου στη Λάρνακα, τον Ιανουάριο του 2019.
Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Ηλίας Χαραλάμπους «έσπασε» αυτή τη… συνεχόμενη παροικία στον πάγκο, όμως, ένας άλλος Ισπανός πήρε τη θέση του τον Φεβρουάριο του 2020. Ο λόγος για τον Νταβίντ Κανέδα, που… παρέδωσε τη σκυτάλη στον συμπατριώτη του, Χοάν Καρίλιο, τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ο δεύτερος Κύπριος που σταμάτησε αυτό το… σερί ήταν ο Σωφρόνης Αυγουστή
, που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, τον Νοέμβριο του 2020. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, αποχώρησε  τον Απρίλιο και έτσι αποφασίστηκε έως το τέλος της σεζόν να πορευθούν με τον Παναγιώτη Γιάννου, στο ρόλο του υπηρεσιακού.
Μετά από αυτό όμως, δημιουργήθηκε ένα ακόμα… Ισπανικό σερί. Καταλά (1η Ιουνίου 2021), Μπαντία (25 Μαρτίου 2022) και τώρα ο Χοσέ Λουίς Όλτρα.

Θράσος Δημητρίου