Ο Χόρχε Σίλας θα αλλάξει (σχεδόν) όλη την άμυνα της ομάδας του καθώς μέσα από την αξιολόγηση που έκανε ο ίδιος θεωρεί ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται.  Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας λέει ότι η ΑΕΛ θα πάρει δύο κεντρικούς αμυντικούς, οι οποίοι λογικά θα είναι και οι βασικοί, ένα αριστερό μπακ, ενώ δεν είναι κρυφό ότι είναι στο ψάξιμο και για τερματοφύλακα, αν βρει κάτι καλύτερο από τον Μέγιερι.
Ο σχεδιασμός για την άμυνα δεν σταματάει εκεί, καθώς στην ΑΕΛ ψάχνουν και για ποδοσφαιριστή κάτω των 22. Αυτό σημαίνει ότι ο μοναδικός που θα… επιβιώσει από την περσινή άμυνα της ΑΕΛ είναι ο Σάντος. Ο Βραζιλιάνος, ίσως ο πολυτιμότερος της περσινής χρονιάς, θα βρεθεί πιθανότατα με τέσσερα νέα πρόσωπα, δύο κεντρικούς αμυντικούς, ένα αριστερό μπακ και τερματοφύλακα, ως νέους συμπαίκτες στην ενδεκάδα.
Οι πολλές αφίξεις θα φέρουν και αποχωρήσεις, για να αδειάσουν θέσεις στο ρόστερ. Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, οι Ριστέφσκι, Σωτηρίου και Μαζάν αναμένεται να αποχωρήσουν, ενώ έφυγε ήδη ο Ντάβερβελντ που έπαιζε ως κεντρικός αμυντικός. Από αυτούς ίσως ο Σωτηρίου να δοθεί δανεικός, καθώς ο ποδοσφαιριστής έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα.

Αριστείδου Μιχαήλ