Όταν το σερί του Απόλλωνα χωρίς νίκη άρχισε να μεγαλώνει, όλοι έλεγαν ότι «κάποτε θα νικήσει». Η νίκη δεν ερχόταν, το πράγμα παρατράβηξε αλλά τελικά ήρθε στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και όπως δείχνουν τα πράγματα στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας του.

Πλέον μόνο με μια αυτοχειρία άνευ προηγουμένου μπορεί να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα, οι «γαλάζιοι» είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά με δύο ματς να απομένουν και μάλιστα στο Τσίρειο (με Άρη και ΑΕΚ) και έχουν μπροστά τους την μεγαλύτερη ευκαιρία τα τελευταία 16 χρόνια για να αναδειχθούν πρωταθλητές.
Για να έρθει η πιο σημαντική νίκη της χρονιάς, ο Απόλλωνας δεν έθελξε με την παρουσία του. Κάθε άλλο, δεν ήταν καλύτερος από το ΑΠΟΕΛ αλλά είχε ρέντα, είχε ευστοχία, χτύπησε εκεί που έπρεπε, κάθε φορά κόντρα στην ροή του αγώνα και έκοβε την φόρα του αντιπάλου και γενικότερα του βγήκε το παιχνίδι.


Ο κόσμος το ένιωσε ότι το πρωτάθλημα πλησιάζει στη Λεμεσό. Στο φινάλε φώναξαν όσο πιο δυνατά μπορούν το σύνθημα «Απόλλων θρύλος πρωτάθλημα» και στην συνέχεια η Λεμεσός «κάηκε».
Αν ο Απόλλωνας δεν είναι ο πρωταθλητής της σεζόν 2021-2022 τότε θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές-εκπλήξεις που έγιναν στα χρονικά. Όχι γιατί μαθηματικά δεν μπορεί να χαθεί, ή δεν μπορούν ο Άρης και η ΑΕΚ να νικήσουν τον Απόλλωνα, αλλά έδω που έφτασε το πράγμα δεν μπορεί να χαθεί το πρωτάθλημα.
Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα για την ομάδα του Τσόρνιγκερ. Με νίκη επί του Άρη την αμέσως επόμενη αγωνιστική ο Απόλλωνας θα είναι πρωταθλητής.