Ο πρωταθλητής Φάνος Κατελάρης ήταν φιλοξενούμενος στο νέο επεισόδιο του Balla Podcast, και είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλων, στάθηκε στον τίτλο, μίλησε για το συμβόλαιο του, για την περίοδο που ήρθαν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα αλλά και για τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ όσο και για τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη.
Μας είπε συγκινημένος για τη μητέρα του που παλεύει με τον καρκίνο, τα όνειρα και τους στόχους που έχει ενώ αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα. Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στα νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, ενώ ξεχώρισε και το «Απόλλων Θρύλος πρωτάθλημα» το οποίο ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.
Μερικές από τις πιο σημαντικές τοποθετήσεις του:

Πως από την αμφισβήτηση έγιναν πρωταθλητές: «Είχαμε αμφισβήτηση στην αρχή της χρονιάς και καταφέραμε να βγούμε νικητές στο τέλος. Έπαιξε μεγάλο ρόλο ο προπονητής, το σταφ, οι αρχηγοί μας. Μιλήσαμε με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, βάλαμε κάποιες βάσεις και ήμασταν μια οικογένεια. Η σύνδεση μεταξύ μας ήταν αυτή που μας οδήγησε στον τίτλο».
Για το τι τους είπε ο κ. Τσόρνιγκερ μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα: «Είναι άνθρωπος που δεν αλλάζει τη νοοτροπία του. Είτε στην επιτυχία, είτε στην αποτυχία, παραμένει ο ίδιος. Θα σου το περάσει μέχρι να το καταλάβεις για μέχρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μιλήσαμε μαζί του και το βρήκαμε».
Για τον ίδιο: «Εγώ φέτος, δεν βελτιώθηκε μόνο ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως άνθρωπος».
Για τη μητέρα του και για την οικογένεια μου: «Γενικά ως άνθρωπος είμαι πολύ συναισθηματικός. Είμαι πολύ της οικογένειας. Είναι ο λόγος που κάμνω ότι κάμνω, είναι το «γιατί» μου, το κίνητρο μου και ειδικά η μάνα μου. Πριν 4-5 μήνες, με έπιασε τηλέφωνο η αδερφή μου και μου είπε πως η μάνα μου έπεσε κάτω και έσπασε τη λεκάνη της. Όταν την πήραν στο νοσοκομείο της μιλούσαν για το πρωτάθλημα για να ξεχαστεί. Όντως ξεχάστηκε και όταν πήγα εκεί με ρώτησε ‘’Φάνο μου, εννά το πιάμε;’’ Και της είπα ‘’Μάνα υπόσχομαι σου θα το πιάσουμε για εσένα’’. Έτσι όταν επία σπίτι μετά τους πανηγυρισμούς την πήρα αγκαλιά και της είπα ‘Μάμα επιάμεντο’’».
Η πιο δυνατή στιγμή στους πανηγυρισμούς: «Ήρθε ένα παιδί 15-16 χρονών και μου λέει ‘’του χρόνου θα είμαστε συμπαίκτες. Ήταν το highlight της βραδιάς».
Για τον Νίκο Κίρζη: «Είχε έρθει στα αποδυτήρια μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και μας. Συνεχόμενο δεν ξέρει κανένας αλλά αν είναι εκεί ο κ. Κίρζης, σίγουρα θα ξαναπιάσει ο Απόλλων το πρωτάθλημα».
Για το συμβόλαιο του: «Είμαι ελεύθερος, αλλά εμένα ο στόχος μου είναι να παραμείνω στον Απόλλων, αλλά δεν είμαι εγώ υπεύθυνος. Θα ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Πάντα όνειρο μου ήταν η Αγγλία. Ευρώπη γενικά. Ούτε θα με χαλούσε να πάω στην Αμερική. Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, χώρες που θα ανεβείς επίπεδο».
Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του: «Τον πρώτο χρόνο που είχα κάνει στην Ομόνοια, είχα κάνει καλά παιχνίδια και είχα καλά στατιστικά. Τις επόμενες 2 χρονιές είχα κάποια θέματα με τραυματισμούς και αμφισβητήθηκα πάρα πολλά. Σε ένα μεγάλο βαθμό. Έρχεται μια στιγμή που λες αμφισβητούμαι όλοι πρέπει να βρεις τη δύναμη να κάνεις το comeback σου. Αμφισβητώ τον εαυτό μου συνέχεια για να γίνω καλύτερος. Εκείνο το διάστημα της κατάκρισης με ενόχλησε πολύ όμως βρήκα τον δρόμο μου. Και φέτος είχα μια πολύ δύσκολη χρονιά. Είχα τραυματισμό μετά από τραυματισμό. Ξέρεις τι σημαίνει να κάμνεις μια καλή χρονιά να βοηθάς την ομάδα σου να πετύχει τους στόχους της και μετά… Είναι δύσκολο. Υπήρξαν στιγμές, δεν θα πω ψέματα, που είπα… κανεί. Αλλά αγαπώ τόσο πολλά τούτο που κάνω και έχω ανθρώπους που το κάνω για αυτούς».
Για την Εθνική Κύπρου: «Υλικό και προπονητικό τιμ υπάρχει. Πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι παίκτες ότι είμαστε ένα μικρό γκρουπ. Υπάρχει πολύ ταλέντο. Για να πάεις μπροστά πρέπει να είσαι ομάδα. Πάνω σε αυτό πρέπει να δώσουμε βάση. Να έρτουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο να γίνουμε οικογένεια. Αν γίνει αυτό θα είναι δύσκολο να σπάσει».
Για τους νεαρούς και το μήνυμα του σε αυτούς: «Αφού τα παραπάνω λεφτά στην Κύπρο είναι στο ποδόσφαιρο, βοήθα τους δικούς σου να γίνουν καλύτεροι. Φτιάξε καλύτερες υποδομές. Έχουμε ταλέντο. Πρέπει να ετοιμάσουν το μυαλό τους παραπάνω από το σώμα τους, γιατί εκείνα που ονειρεύονταν που ήταν 13-14-15 που γίνονται 17-18-19 και συνειδητοποιήσουν όταν μπαίνουν στον ποδοσφαιρικό κόσμο, δεν είναι το ίδια. Πρέπει να έχουν ‘’στομάχι’’. Να δώσουν τη σημασία που δίνουν στο σώμα τους και στο μυαλό τους».
Για τη μεταγραφή Τζιωνή και τους άλλους που ακολουθούν: «Αξίζει του Μαρίνου είμαι πολλά χαρούμενος. Είναι χαρούμενος και περνά πολλά καλά. Ακολουθούν Λοΐζου, Κακουλλής, Χάμπος. Εν μωρά που δουλεύουν».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: