Τι έκανε η Ομόνοια με τον Νιλ Λένον; Έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό της για να διακριθεί, να σώσει την χρονιά και είναι έτοιμη αυτή την ευκαιρία να την αρπάξει από τα μαλλιά.
Η ομάδα μπορεί να διακριθεί στο φινάλε σε μια σεζόν που έδειχνε ολοκληρωτικά χαμένη και έδειξε ότι έχει τα ψυχικά αποθέματα να βγάλει και φέτος τον κόσμο της στους δρόμους.
Αυτά που έκανε η ομάδα τους τελευταίους δύο μήνες είναι αξιοπρόσεκτα και αξίζει να βρίσκεται στον τελικό της 25ης Μαίου μέσω του οποίου μπορεί να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο και να ανοίξει τον δρόμο ώστε με μια πρόκριση να βρεθεί σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία της.
Αν το έλεγε κανείς αυτό το πράγμα σε κάποιον Ομονοιάτη πριν δύο μήνες, ούτε κατά διάνυα δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί, αλλά πλέον έμεινε ένα παιχνίδι στο οποίο μάλιστα η Ομόνοια είναι το μεγάλο φαβορί.

Ο επαναληπτικός δεν κύλησε καθόλου όπως το πρώτο παιχνίδι για την ομάδα με του Λένον αν και αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα. Η αποβολή του Γιούστε και η ισοφάριση της Ανόρθωσης πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου «πάγωσε» το ΓΣΠ, έφερε ένα άγχος αλλά οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν τα ψυχικά αποθέματα και πανηγύρισαν μια τεράστια πρόκριση.
Αν θα γίνει αστέρι του ποδοσφαίρου ο Λοίζου δεν το ξέρουμε, αλλά θα συμφωνήσουμε με τον Λένον ότι ο μικρός ήταν ασταμάτητος. Πολύ καλό για άλλο ένα παιχνίδι το δίδυμο της μεσαίας γραμμής Μπασιρού και Ντίσκερουντ, ενώ ο Φαμπιάνο ενέπνεε εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια.
Συν τοις άλλοις οι αλλαγές του προπονητή έγιναν την κατάλληλη στιγμή και έδωσαν μια φρεσκάδα στην  υπερπροσπάθεια με αριθμητικό μειονέκτημα.
Ήταν φυσιολογικό να χαθεί η οργάνωση από την στιγμή που «θυσιάστηκε» ο Παπουλής και μοιραία ο κόουτς αναγκάστηκε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού. Έδωσε χώρο στην Ανόρθωση, χτύπησε στην κόντρα και αν εξαιρέσουμε το δοκάρι του Κορρέα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα σε άλλη φάση, ενώ είχε τις ευκαιρίες να σκοτώσει την πρόκριση νωρίτερα.
Όσον αφορά τον Γιούστε ο οποίος αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα, θα δώσει κανονικά το παρόν του στον μεγάλο τελικό καθώς βάση κανονισμών θα χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια και αυτά αφορούν το πρωτάθλημα κόντρα σε ΑΕΛ και ΠΑΕΕΚ.
*Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και για τον κόσμο της Ομόνοιας που ξεπέρασε τις 15 χιλιάδες, έκανε ρεκόρ στην… μετά-κορωνοϊού εποχή, έσπρωξε την ομάδα στην πρόκριση ειδικά μετά την αποβολή και όλοι έδωσαν ραντεβού στο ίδιο γήπεδο στις 25 Μαίου.

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/05/04/omonoia-1-1-anorthosi-stigmiotypa/

https://balla.com.cy/2022/05/04/omonoia-1-1-anorthosi-petyche-ton-stocho-kai-favori-gia-to-tropaio-fotos-vinteo/