Η κατάληξη της φετινής (αποτυχημένης) σεζόν, με την μη εξασφάλιση τουλάχιστον ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, θα φέρει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της Ανόρθωσης. Αυτή τη στιγμή, οκτώ ξένοι έχουν συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά, αλλά μόνο βέβαιη δεν είναι η παρουσία όλων.|Πρόκειται για τους Λόρια, Εσκοβάλ, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Βερχόβετς, Πόποβιτς, Χριστοδουλόπουλο και Νοβότνι. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τουλάχιστον με τον Πόποβιτς (ίσως και με κάποιους άλλους…) θα γίνει προσπάθεια για να λυθεί το συμβόλαιό του, κάτι καθόλου εύκολο αφού είναι από τα ψηλότερα στην ομάδα.
Απ’ εκεί και πέρα, έχουν ολοκληρωθεί τα συμβόλαια άλλων οκτώ ποδοσφαιριστών κι ο λόγος για τους Ρισβάνη, Αραγιούρι, Χουσμπάουερ, Καλτσά, Ουάρντα, Ντέλετιτς, Τζουρ και Αρτυματά.
Απ’ αυτούς, προσπάθεια για να παραμείνει θα γίνει για τον αρχηγό, ενώ αφήνουμε ένα μικρό παραθυράκι για τον Ισραηλινό τερματοφύλακα. Οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν. Ακόμη κι ο Χουσμπάουερ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε πιθανότητες να παραμείνει με μειωμένες απολαβές, κάτι τέτοιο θεωρείται πλέον πολύ δύσκολο…

Ανδρέας Βεντούρης