Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Πόρτο δυστυχώς συνοδεύτηκαν και από τον θάνατο ενός οπαδού μετά από μαχαίρωμα, ενώ ακόμη μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά, έξω από το στάδιο «Ντραγκάο».
Σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα (αναφορές σε A bola, Expresso) και την ενημέρωση της Αστυνομίας της Λισαβόνας ο οπαδός κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Πόρτο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενεπλάκη σε καβγά στον περιβάλλοντα χώρο του Ντραγκάο. Περίπου στις 3 τα ξημερώματα μαχαιρώθηκε και στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ και μια γυναίκα που τον συνόδευε τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Hospital de São João.
Η Πόρτο αγωνιζόταν στην έδρα της Μπενφίκα και με νίκη στις καθυστερήσεις, κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, ωστόσο οι εορτασμοί για την κατάκτηση του τίτλου έμελλε να συνοδευτούν και από αυτό το θλιβερό γεγονός. Ήδη οι αρχές της περιοχής έχουν ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.