Πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του κυπέλλου, στην παρουσία του προέδρου της ΚΟΠ, των προπονητών, των αρχηγών και των προέδρων των δύο ομάδων, καθώς και της χορηγού εταιρείας Coca –Cola.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΠ)
«Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της. Ο τελικός αποτελεί το επιστέγασμα αυτής της χρονιάς .Είμαι βέβαιος ότι θα έχει συγκινήσεις. Συγχαίρω Ομόνοια και Εθνικό και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Πρόκειται για δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι μια σημαδιακή χρονιά η φετινή. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στην ΟΥΕΦΑ με πέντε ομάδες, γνωρίζουμε τις τέσσερεις και θα μάθουμε και την πέμπτη.
Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από την ΟΥΕΦΑ όμως εκτός απροόπτου, ο κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  Μετά από 2 χρόνια πανδημίας, θα έχουμε φιλάθλους στο γήπεδο. Είμαστε περήφανοι για τη χορηγική μας συνεργασία με την Coca-Cola, το κύπελλο έχει ταυτιστεί με την εταιρεία. Από το 1962, από τότε που γεννήθηκα.
Σε συνεργασία με τον Αlpha Κύπρου, αποφάσισαν όπως ο τελικός μεταδοθεί δωρεάν και στο εξωτερικό μέσω της ιστοσελίδας του Alpha. Εύχομαι ο τελικός να μείνει στην ιστορία».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΣΧΟΣ (Country Sales Manager Coca-Cola Κύπρου)
«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις δύο ομάδες. Η νικήτρια θα αποκτήσει ένα εντυπωσιακό τρόπαιο, έχει σχεδιαστεί για τα 60 χρόνια στήριξης στο θεσμό του κυπέλλου ενώ έχουμε ετοιμάσει ένα θεαματικό πρόγραμμα στο ημίχρονο με το συγκρότημα Minus One».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ)
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκρισή μας στον τελικό μετά από μία πολύ δύσκολη σεζόν. Πήραμε κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις και καταφέραμε να αλλάξουμε την ομάδα και να φτάσουμε στον τελικό. Δεν είναι μόνο ο τίτλος, μας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ευρωπαϊκό όμιλο. Ελπίζουμε σε ένα καθαρό παιχνίδι και η καλύτερη ομάδα να νικήσει. Συγχαρητήρια στον Εθνικό για την παρουσία του στον τελικό κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Ομόνοιας, περιμένουμε 18-19 χιλιάδες Ομονοιάτες στο γήπεδο, ελπίζω να είμαστε στο τέλος οι νικητές».

ΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ)
«Στο πρωτάθλημα δεν μας έβγαινε τίποτα, δεν μας έβγαιναν τα αποτελέσματα. Είχαμε χτυπηθεί αλύπητα και σαν οικογένεια από κάποιες καταστάσεις. Μέσα από αυτό το πνεύμα που λειτούργησε, φάνηκε μία μικρή όαση ότι ο Εθνικός μπορούσε, στοχεύοντας στο κύπελλο. Νιώθω μεγάλη περηφάνια για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές μας, δεν ήταν εύκολος αυτός ο δρόμος. Νικήσαμε τον Αχυρώνα, τη Δόξα Κατωκοπιάς, την ΕΝΠ και την ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι παίκτες μας έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα. Ότι στο Δασάκι της Άχνας, μια ομάδα κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό. Με πίστη και αγωνιστικότητα μπορούμε να κατορθώσουμε να πάμε και στην Άχνα, και στην Κερύνεια, την Αμμόχωστο και τη Μόρφου. Είδαμε μωρά να τρέχουν στους δρόμους, αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας. Ο τελικός είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Απ’ ότι πληροφορήθηκα πριν λίγο, διαθέσαμε 2300 εισιτήρια, υπάρχουν ακόμη χίλια. Να μην φοβάται ο κόσμος του Εθνικού, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε όλοι όμορφα. Θα είναι σαν να αγωνίζεται ο Δαυίδ με τον Γολιάθ, αλλά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε το κύπελλο. Μετράει και ο δρόμος προς την Ιθάκη, όχι μόνο η κατάσταση».

ΝΙΛ ΛΕΝΟΝ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ)
«Είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε στον τελικό. Είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα εμπόδια όπως η ΑΕΛ και η Ανόρθωση. Αναλύσαμε τον Εθνικό στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και με άλλα. Θα δώσουμε τα πάντα για το τρόπαιο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς να παρασυρθούμε από την ατμόσφαιρα».
Για το αν υπάρχει πίεση: «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πίεση. Η ομάδα είναι καλά. Σίγουρα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Παίζουμε εξαιρετικά, είμαι ικανοποιημένος με την κατάσταση που βρισκόμαστε. Ήταν μια δύσκολη σεζόν αλλά έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε κάτι πίσω στον κόσμο. Δεν έχω ψευδαισθήσεις, γνωρίζω τι να περιμένω από το παιχνίδι. Δεν πρέπει να είμαστε πολύ συναισθηματικοί, πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας».
Για Λέζιακς: «Έχει καλές πιθανότητες, θα δούμε στην προπόνηση και θα αποφασίσουμε».
Για το ότι η Ομόνοια θεωρείται το φαβορί: «Όλοι λένε ότι είμαστε το φαβορί, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Περισσότερο ρόλο παίζει ποιος θα μπορέσει να προσαρμοστεί καλύτερα στις συνθήκες στον τελικό. Έχω εμπειρίες από τελικούς και θα προσπαθήσω να το περάσω στους παίκτες μου. Είμαστε έτοιμοι».

ΑΝΤΡΕΪ ΡΑΖΝΤΡΑΧ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ)
«Ήταν έκπληξη για τους περισσότερους στην Κύπρο το ότι ο Εθνικός βρίσκεται στον τελικό. Κανένας δεν το περίμενε, εμείς είμαστε στο 5% που πίστεψε. Δεν θέλουμε να είμαστε επιβάτες στον τελικό αλλά ένας  δύσκολος αντίπαλος. Στα πέντε παιχνίδια με την Ομόνοιας ίσως νικήσουμε στο ένα, ελπίζω να είναι το αυριανό. Στα ημιτελικά νικήσαμε την ομάδα που θα είναι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το κύπελλο και να φτάσουμε σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου».
Για τα αγωνιστικά: «Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι πλην του Τιμ Χολ. Έχουν ξεχάσει οι ποδοσφαιριστές τη διαβάθμιση. Είναι αγώνας που μπορεί να φτιάξει την καριέρα τους στα επόμενα χρόνια».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ (ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ)
«Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε στον τελικό. Δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για μας στο πρωτάθλημα. Είμαστε 100% έτοιμοι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κατακτήσουμε ένα ακόμη τρόπαιο για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».
Για την κατάστασή του: «Βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο, θα είμαι έτοιμος στην προετοιμασία» και στη συνέχεια είπε δακρυσμένος: «Δυστυχώς ήταν μια κακή χρονιά για μένα»!
Για το τι άλλαξε ο Λένον: «Προσπάθησε να αλλάξει τη ψυχολογία της ομάδας και στη συνέχεια τη φιλοσοφία του. Όσο περνάει ο χρόνος είμαστε καλύτεροι».

ΜΑΡΤΙΝ ΜΠΟΓΚΑΤΙΝΟΦ (ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ)
«Είναι μεγάλη υπόθεση για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στον τελικό, απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα που ίσως έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Κύπρο. Όλοι λένε ότι η Ομόνοια είναι το φαβορί, εμείς θα πάμε στο γήπεδο για να αποδείξουμε ότι δεν είναι έτσι. Για μένα είναι 50-50 ο τελικός. Είναι πολύ σημαντικό για μας».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ