Ο Ακρίτας πανηγυρίζει την άνοδο του στην Α’ Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του, και… η δουλειά που γίνεται στην ομάδα της Χλώρακας, δείχνει πως κάτι καλό χτίζεται.
Η ιστοσελίδα μας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο Βασίλη Θεοδώρου, ο οποίος εξέφρασε την πίστη του για μια καλή παρουσία στη μεγάλη κατηγορία. Ταυτόχρονα, μας… συστήθηκε, ήταν κατηγορηματικός στο θέμα κοινής ιδιοκτησίας με την Πάφος FC, ενώ υπογράμμισε πως έχει ήδη προγραμματιστεί η ανακαίνιση και εξωραϊσμός του σταδίου της Χλώρακας που αναμένεται να τελειώσει σε ενάμιση με δύο χρόνια.
Οι τοποθετήσεις του:
Λίγα λόγια για τον εαυτό του
: «Ήμουν χρόνια κοντά στην ομάδα. Ασχολούμουν με τον Ακρίτα εδώ και αρκετό καιρό. Βοήθησα οικονομικά σε δύσκολους καιρούς την ομάδα. Πέρσι στη ΓΣ κρίθηκα να αναλάβω το πόστο του προέδρου και το δέχθηκα με χαρά. Είμαι από τη Χλώρακα, ενώ είμαι και ο αντιπρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας».
Αν νιώθει δικαίωση που επί προεδρίας του ο Ακρίτας πήρε την άνοδο στην Α’ Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του: «Αν αναλογιστεί κανείς τα πόσα έχουμε περάσει τα τόσα χρόνια, ναι αποτελεί μια δικαίωση. Όχι μόνο επί προσωπικού αλλά και όσων απαρτίζουν την ομάδα. Κόποι τόσων ετών έγιναν πραγματικότητα. Περάσαμε πολύ δύσκολα αλλά τα καταφέραμε. Ήταν πάντα το όνειρο μας η άνοδος και το πραγματοποιήσαμε πρώτη φορά, γράφοντας ιστορία».
Από ποιους αποτελείται το συμβούλιο της ομάδας: «Από καλούς φίλους της ομάδας που κατείχαν για χρόνια πόστο στο σωματείο. Υπάρχει συνεδρία σήμερα Τετάρτη (4/5) και αυτό που θα μας απασχολήσει είναι να βρεθούν κι΄ άλλα μέλη. Θα έχουμε εκλογική Γ.Σ. πολύ σύντομα. Το θέμα είναι ότι θα προστεθούν κι’ άλλα μέλη. Υπάρχουν πολλοί που έδειξαν ενδιαφέρον. Κυρίως είναι παλιά μέλη του σωματείου, παλιοί ποδοσφαιριστές, όπως επίσης και αρκετοί κάτοικοι της κοινότητας μας».
Τι ήταν το μυστικό της επιτυχίας του Ακρίτα για την άνοδο: «Το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι μόνο ένα. Στηρίζεται σε αρκετούς πυλώνες. Το μεγαλύτερο μέρος φυσικά ανήκει στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο. Έχουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές με αρκετό ταλέντο και το έδειξαν με αυτό που πέτυχαν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς υπήρχε ηρεμία και πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Αυτό ήταν βοηθητικό και δίκαια πανηγυρίσαμε την άνοδο».
Ποιος είναι ο στόχος στην Α’ Κατηγορία: «Όταν και οι πανηγυρισμοί κοπάσουν θα αρχίσει ο προγραμματισμός και θα συζητήσουμε τα θέματα. Θα πάμε να διεκδικήσουμε την παραμονή μας στην Α’ Κατηγορία. Δεν θα έχουν μια απλή παρουσία μόνο. Δεν ήρθαμε στην πρώτη κατηγορία μόνο για να έρθουμε. Θα στελεχώσουμε κατάλληλα το ποδοσφαιρικό τμήμα για να παλέψουμε για το καλύτερο. Είναι τιμή για εμάς που θα αγωνιζόμαστε στο «Στέλιος Κυριακίδης» και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για το θέμα κοινής ιδιοκτησίας με την Πάφος FC: «Μου αρέσει να είμαι ξεκάθαρος και να δίνω διευκρινήσεις. Δεν υπάρχει κανένα θέμα σε αυτό. Είναι ξεκάθαρο. Κανένας ιδιοκτήτης της Πάφος FC δεν εμπλέκεται με τον Ακρίτα Χλώρακας. Ο Ακρίτας έχει το δικό του συμβούλιο. Πολλές ομάδες της Πάφου έχουν συνεργασία με την Πάφος FC και αυτό βοηθάει και την Πάφος FC. Όμως,  θα είμαι κατηγορηματικός σε αυτό το θέμα και θα τονίσω ξανά πως δεν υπάρχει καμία κοινή ιδιοκτησία».
Από που βρίσκουν τους πόρους τους: «Υπάρχουν διαχρονικά φίλοι καλοί και υποστηρικτές της ομάδας. Η κοινότητα Χλώρακας είναι μια κοινότητα με 15 ξενοδοχειακές ομάδες και μας βοηθάνε. Μας βοηθάει επίσης και το κοινοτικό συμβούλιο. Είναι και το τηλεοπτικό και προσπαθούμε να βρούμε κι’ άλλους χορηγούς που θα μας φέρουν περισσότερα έσοδα».
Για την ανακαίνιση στο γήπεδο της Χλώρακας: «Το γήπεδο στη Χλώρακα είναι πάνω από 30 ετών. Έχει μπει στον προγραμματισμό για το 2022 και θα γίνει ανακαίνιση και εξωραϊσμός του περιβάλλοντα χώρου του σταδίου. Ο χρόνος αποπεράτωσης των έργων θα  διαρκέσει ενάμιση με 2 χρόνια, και έτσι δεν θα προλάβουμε τη φετινή σεζόν να μπούμε στο γήπεδο. Ελπίζουμε να ξεκινήσουν τα έργα στην ώρα τους και να τελειώσουν στα χρονικά πλαίσια που καθορίστηκαν. Να ξεκαθαρίσω, πως δεν υπάρχει συνεργασία με την Πάφος FC. Έχει μπει στον προϋπολογισμό του κοινοτικού συμβουλίου και ήταν κάτι προγραμματισμένο να γίνει».

Θράσος Δημητρίου