Η Ανόρθωση είναι πολύ κοντά στο να χάσει έναν ποδοσφαιριστή που συγκαταλεγόταν στα βασικά της πλάνα (και)( για τα επόμενα χρόνια (Κορρέα) κι ενδεχομένως έναν ακόμη, με τον οποίο δεν τα έχει βρει ακόμη στο οικονομικό και αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση (Αρτυματάς).
Η υπόθεση του πρώτου, εάν οριστικά-όπως δείχνουν τα πράγματα-τον χάσει για 7 χιλιάδες ευρώ, το ποσό δηλαδή της ρήτρας για να τερματιστεί το συμβόλαιό του, δημιουργεί ερωτηματικά. Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια χαμηλή ρήτρα σε ποδοσφαιριστή που τα τελευταία δύο χρόνια συγκαταλεγόταν ουκ ολίγες φορές στις βασικές επιλογές και να μην έγινε νωρίτερα μία αναπροσαρμογή του συμβολαίου του; Το να φτάσεις στο παραπέντε για να τρέχεις να προλάβεις, δεν σημαίνει κι ότι θα τα καταφέρεις.
Πάμε τώρα και στον Αρτυματά. Καμία εξέλιξη δεν έχει προκύψει κι επί της ουσίας, παρατηρείται μία στασιμότητα που λέει πολλά. Ο Κύπριος μέσος είναι δεδομένο πως δεν ικανοποιείται από την πρόταση της Ανόρθωσης –αν ίσχυε το αντίθετο, θα είχε απαντήσει ήδη θετικά. Ούτε έχει μεταφέρει πως είναι ευχαριστημένος αλλά θα ήθελε να περιμένει για να βρει ομάδα στο εξωτερικό.
Οι πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι έχει στα χέρια του προτάσεις ψηλότερες από την αντίστοιχη της ομάδας της Αμμοχώστου. Είναι λοιπόν εμφανές ότι ο Αρτυματάς μελετάει όλα τα ενδεχόμενα που έχει ενώπιον του, ακόμη και το να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Το πρόβλημα για την Ανόρθωση, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, δεν είναι αν θα χάσει τον Κορρέα ή τον Αρτυματά, αλλά το ότι θα χαθεί σε μεγάλο βαθμό το κυπριακό στοιχείο, πολύ περισσότερο δε όταν μιλάμε για βασικούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, που στην εποχή μας είναι και δυσεύρετοι…

Τέλος ο Άντρις Νεοφύτου…
Παρελθόν αποτελεί από την Ανόρθωση ο Άντρις Νεοφύτου. Ο Κύπριος μέσος, ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην ΠΑΕΕΚ, είχε συμβόλαιο και τη νέα σεζόν ωστόσο η συνεργασία τους τερματίστηκε από τώρα με την ομάδα της Αμμοχώστου να του καταβάλλει μία μικρή αποζημίωση. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες της πρώτης κατηγορίας για την απόκτησή του και αναμένονται εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

Ανδρέας Βεντούρης