Ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι σημαντικό που για άλλη μια φορά… αρνήθηκε να χάσει αλλά του έλειπε πάλι αυτό το κάτι για να πάρει το διπλό με το οποίο όπως εξελίχθηκε και το ντέρμπι στο ΓΣΠ… θα αγκάλιαζε τον τίτλο.
Είναι ξεκάθαρο ότι η μεσαία του γραμμή δεν λειτουργεί όπως «παλιά». Ο Ίσρα Κολ δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος στο οργανωτικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές που έχει στο πλευρό του είναι περισσότερο επιθετιγογενείς (βλέπε Αλμπάνης, Ίλιεφ, Ογκέντα) και κάπου χάνεται το κομμάτι οργάνωση.
Αν ρωτούσαμε 100 Απολλωνίστες τι ποδοσφαιριστής θα ήθελαν να προσθέσουν στην ομάδα τους, οι 99 θα μας έλεγαν ένα… Box to box που λέμε στην ποδοσφαιρική, ένα 8άρι με οργανωτικές ικανότητες.
Έναν ποδοσφαιριστή δηλαδή σαν τον Μπασέλ Ζράντι του οποίου φάνηκε η απουσία σε τεράστιο βαθμό.
Όσο ήτα καλά ο Λιβανέζος, ο Απόλλωνας τα πήγαινε περίφημα, καθάριζε τα παιχνίδια και με τον Κολ ήταν ένα από τα κορυφαία δίδυμα του πρωταθλήματος… ο ένας κάλυπτε τον άλλο.
Δεν είναι τυχαίο ότι από την ημέρα που ένιωσε ενοχλήσεις και στην πορεία μπήκε και χειρουργείο (στο τέλος έγιναν δύο τα χειρουργεία), η ομάδα έχασε από την φρεσκάδα και την γρήγορη σκέψη στην μεσαία γραμμή.
Για την ώρα ο Τσόρνιγκερ εδώ και σχεδόν τρεις μήνες δεν βρήκε τρόπο να καλύψει αυτό το κενό, αλλά θα πρέπει στο διάστημα που έχει απομένει να το κάνει προκειμένου να μπορέσει αυτή η ομάδα έστω και την υστάτη να κάνει το βήμα για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου.

Χρίστος Χρίστου