Η Μίντζιλαντ, υποψήφια αντίπαλος της ΑΕΚ στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League, κατέκτησε το κύπελλο Δανίας επικρατώντας της Οντέντσε στα πέναλτι με 4-3, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση.
Η δευτεραθλήτρια Δανίας αγωνίστηκε με σύστημα 3-4-3. Ο προπονητής της, Μπο Χένρικσεν, είχε επιλέξει τον Ούστεντ στο τέρμα, με τους Ζουνίνιο, Χόεγκ και Ντάλσγκααρντ να αποτελούν την τριάδα στα στόπερ, ενώ οι Άντερσον και Θίχοσεν κάλυπταν τα δύο άκρα, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα.
Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Εβάντερ Φερέιρα και Ονιέντικα, με τους Ίσακσεν και Τσιλούφια στα άκρα της επίθεσης και τον Δανό Άντερς Ντρέγιερ στην κορυφή. Ο Εβάντερ ήταν αυτός που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι κι έδωσε το τρόπαιο στη Μίντζιλαντ, ο οποίος αποτελεί και τον καλύτερο της ποδοσφαιριστή.
Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος είχε αποκτηθεί το 2019 από τη Βάσκο Ντα Γκάμα έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ (αγωνίστηκε στη Μίντζιλαντ και την προηγούμενη σεζόν ως δανεικός), σκόραρε φέτος 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ανδρέας Βεντούρης