Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατηγόρησε τα media της Αγγλίας για το γενικότερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί υπέρ της Λίβερπουλ για τη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος, τονίζοντας ωστόσο πως η Σίτι είναι στην ευχάριστη θέση να ορίζει μόνη της την μοίρα της για να κόψει πρώτη το νήμα του τερματισμού.
Μετά το 1-1 των «κόκκινων» απέναντι στην Τότεναμ το βράδυ του Σαββάτου ήρθε η ευρείας έκτασης νίκη της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Νιούκαστλ με το τελικό 5-0 για να φτάσουν οι «πολίτες» στο +3 από τους συνδιεκδικητές της κορυφής και ν’ αποκτήσουν μια μικρή ασφάλεια για το τρόπαιο.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα λίγο μετά την «πεντάρα» απέναντι στις «καρακάξες» και με την ευφορία που του προκάλεσε το αποτέλεσμα, δεν φοβήθηκε να πει στις κάμερες: «Όλοι σε αυτή τη χώρα αυτή τη στιγμή στηρίζουν τη Λίβερπουλ.
Οι δημοσιογράφοι, ο κόσμος, όλοι. Το σημαντικό είναι ότι εμείς ορίζουμε πλέον τη μοίρα μας. Η Λίβερπουλ έχει σπουδαία ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όχι όμως στο πρωτάθλημα γιατί το έχει πάρει μόλις μια φορά στα τελευταία 30 χρόνια…».