Παρόλο ότι δεν λαμβάνει κανένας πλέον υπόψη τις βαθμολογίες-αξιολογήσεις, εντούτοις οι πρώτες πληροφορίες που έχει πάρει η ιστοσελίδα μας για την αξιολόγηση της διαιτησίας του Νικόλα Νεοκλέους, θέλει τον παρατηρητή του αγώνα που είναι ο Μάριος Τσαγγάρη, να τον…καίει τόσο με το βαθμό, όσο και με τις γενικότερες παρατηρήσεις.
Συγκεκριμένα τα βασικότερα σημεία που θίγει ο παρατηρητής είναι.
1. Αδυναμία σωστής εφαρμογής των πειθαρχικών κανονισμών. Θα σημειώσει τις φάσεις όπου ποδοσφαιριστές προκάλεσαν ένταση χωρίς να τιμωρηθούν.
2. Αδυναμία να ερμηνεύσει σωστά συγκεκριμένες φάσεις. Δεν είδε την κόκκινη κάρτα του Νατέλ και περίμενε το VAR να του την υποδείξει. Δεν είδε επίσης την παράβαση του Ρισβάνη πάνω στο Θεοδώρου αφού δεν σφύριξε ούτε φάουλ, ενώ ήταν παράβαση που συνιστούσε κίτρινη κάρτα η οποία θα ήταν κόκκινη για τον αμυντικό της Ανόρθωσης.
3. Τον κακίζει για τη 2η κίτρινη-κόκκινη στο Ντανίλο αφού θεωρεί ότι δεν ήταν γεμάτη κίτρινη κάρτα και δεν καλύπτεται από τον κανονισμό που λέει για στέρηση υποσχόμενης επιθετικής προσπάθειας, λόγω του ότι η φάση έγινε προς την περιοχή της Ανόρθωσης, αντί στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ.
4. Χαρίστηκε στον Ντογκαλά, ο οποίος αντί κίτρινης έπρεπε να δει κόκκινη κάρτα με την απρεπή ενέργεια του.
Οι πιο πάνω παρατηρήσεις συνιστούν βαθμολογία πολύ χαμηλή και η οποία θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από το 7 που σημαίνει αδύνατη-αποτυχημένη διαιτησία.