Βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, έβρισκε απαντήσεις, διέτρεξε κινδύνους, όμως, έφυγε από το Etihad με το τελικό 2-2 και παρέμεινε στο -1 από την κορυφή. Η Λίβερπουλ διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για το φετινό πρωτάθλημα απαγορεύοντας στη Σίτι να ξεφύγει στη βαθμολογία. Δεν έκαναν καλό ματς οι «κόκκινοι» και γι’ αυτό είναι κερδισμένοι από το αποτέλεσμα.
Η Λίβερπουλ μάλλον σεβάστηκε πολύ περισσότερο την Σίτι και δεν είχε καθαρό μυαλό κυρίως στην άμυνα για ένα τέτοιας σημασίας παιχνίδι στο Etihad. Και όταν συμβαίνει αυτό, μια ομάδα όπως είναι αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί ν’ αφήσει ατιμώρητο τον αντίπαλο.
Οι «πολίτες» κατάφεραν με την ώθηση από τον κόσμο τους να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ντε Μπρόινε είχε βγάλει τρομερή μπαλιά δεξιά προς τον Ζεσούς που έκανε το γύρισμα στον Στέρλινγκ, όμως, ο Άλισον έδιωξε με τα πόδια. Και λίγο αργότερα, ο Βέλγος με αριστερό σουτ εκτός περιοχής και βοήθεια από την κόντρα στον Μάτιπ, έκανε το 1-0 για τη Σίτι!
Το θετικό για τη Λίβερπουλ ήταν πως αντί να… βουλιάξει από τη στιγμή που οι Πρωταθλητές πήραν το προβάδισμα και οι εξέδρες πήραν φωτιά, κατάφερε ν’ αντιδράσει έστω και δίχως κάποια… προειδοποίηση. Κυκλοφορώντας τη μπάλα σωστά, σε μια από τις ελάχιστες φορές που το έκανε, η ομάδα του Κλοπ βρήκε γκολ. Ο Ρόμπερτσον από αριστερά γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έκανε το γύρισμα και ο Ζότα πλάσαρε σωστά για το 1-1.
Ο Έντερσον στο 24′ λίγο έλειψε να κάνει τη γκάφα της χρονιάς προλαβαίνοντας τη μπάλα προτού περάσει τη γραμμή σε φάση όπου ήταν παντελώς μόνος του προτού τον πιέσει ο Ζότα, ενώ, στο 25′ από εκτέλεση φάουλ, ο Ρόδρι προσπάθησε να «σερβίρει» με το κεφάλι για τον Στόουνς, αλλά ήταν δυνατή η μπαλιά. Τα μετόπισθεν της Λίβερπουλ δεν λειτουργούσαν σωστά, η γραμμή της άμυνας παρουσίαζε ολιγωρίες τόσο στις συνεννοήσεις των παικτών όσο και στις στατικές φάσεις της Σίτι και κάπως έτσι ήρθε και το 2-1.
Στο 36′ κι αφού πρώτα η μπάλα είχε απομακρυνθεί από τους «κόκκινους», ο Κανσέλο γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έχασε τελείως τον Ζεσούς στην πλάτη του και ο Βραζιλιάνος νίκησε τον Άλισον για το νέο προβάδισμα της Σίτι. Αν ο Ζότα στο φινάλε του πρώτου μέρους ήταν κάπως πιο ταχύς στη σκέψη και τις κινήσεις, μετά από μπαλιά που του έβγαλε ο Χέντερσον, ίσως και να είχε κάνει τελική, αν και η παρέμβαση του Λαπόρτ ήταν καθοριστικής σημασίας.
Επειδή, όμως, αυτό το ντέρμπι δεν είναι… όποιο κι όποιο, η Λίβερπουλ ισοφάρισε εκ νέου και το έκανε στα 46” από την έναρξη του δευτέρου μέρους! Ο Σαλάχ από δεξιά σε μια από τις σπάνιες καλές του επιλογές στο ματς, έστειλε τον Μανέ στην περιοχή με τον Σενεγαλέζο να κάνει ωραία κίνηση και να πλασάρει τον Έντερσον για το 2-2! Άλλο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου. Ο Σαλάχ προσπάθησε να φτιάξει ακόμα ένα γκολ και στο 52′ ο Ζότα από την μπαλιά του Αιγύπτιου νικήθηκε από τον Έντερσον! Ήταν μια άλλη Λίβερπουλ πλέον στο μεγάλο ντέρμπι και ήταν λογικό από τη στιγμή που ο Κλοπ δεν είχε μείνει καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος.
Η Σίτι προσπάθησε ν’ ανακτήσει τον έλεγχο στο χορτάρι, με την πρώτη της τελική προς την εστία να έρχεται στο 61′ όταν ο Ζεσούς από δεξιά ντρίμπλαρε Ρόμπερτσον και Φαμπίνιο, όμως το αριστερό σουτ σταμάτησε στον Φαν Ντάικ. Και δυο λεπτά αργότερα το γκολ του Στέρλινγκ από την κάθετη του Ντε Μπρόινε δεν μέτρησε, καθώς ο Ζεσούς έτρεξε προς τη μπάλα όντας οφσάιντ.
Οι «πολίτες» αμυντικά είχαν καλές επιστροφές για να μην επιτρέπουν στον Σαλάχ από δεξιά να βρίσκει χώρους για να τρέξει ή να πετάει τη μπάλα προς τους Μανέ και Ζότα, με τον Πορτογάλο στο 70′ ν’ αποχωρεί για να περάσει στο ματς ο Λουίς Ντίας. Οι «κόκκινοι» προσπάθησαν να μοιράσουν το παιχνίδι στα σημεία που παιζόταν η μπάλα και να μην δώσουν χώρο στη Σίτι, κρατώντας την κατοχή και στο επιθετικό τρίτο. Η Σίτι επιχείρησε ν’ απειλήσει με κάποια γυρίσματα της μπάλας από δεξιά που δεν είχαν αποτέλεσμα, ο Μαχρέζ στο 90′ βρήκε το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, ενώ από μαγική μπαλιά του Ντε Μπρόινε στο 90′ + 3′ ο Αλγερινός με λόμπα απέτυχε ξανά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι το σκορ έμεινε στο 2-2 προς ικανοποίηση της Λίβερπουλ.
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Ζεσούς (83′ Γκρίλις), Στέρλινγκ (75′ Μαχρέζ), Φόντεν
Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (78′ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Ζότα (70′ Ντίας), Μανέ (84′ Φιρμίνο)