Το τέλος της 6ης αγωνιστικής της β’ φάσης του πρωταθλήματος δημιούργησε τρία νέα δεδομένα κι ένα… τετελεσμένο στο πρωτάθλημα.
Πρώτον: πλέον δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο. Ο Απόλλωνας έβγαλε από πάνω του την ταμπέλα που κουβαλούσε για μεγάλο διάστημα, από τη στιγμή που το ΑΠΟΕΛ τον έχει πλησιάσει μόλις στον ένα βαθμό.
Δεύτερον: η ΑΕΚ συνεχίζει να ελπίζει, έστω και με λιγότερες πιθανότητες από τις δύο ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω από αυτήν στη βαθμολογία, σε αντίθεση με την Ανόρθωση που με την ήττα στην «Αρένα» έχει χάσει κάθε πιθανότητα και πλέον θα πρέπει να παλέψει για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Τρίτον: θα γίνει πολύ μεγάλη μάχη για την εξασφάλιση μιας θέσης στην Ευρώπη. ΑΕΚ με 46, Άρης με 45, Ανόρθωση με 44, Πάφος FC με 42. Σκεφτείτε ακόμη ότι η 5η θέση μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο…!
Τέταρτον (το τετελεσμένο που λέγαμε): η ΠΑΕΕΚ αποχαιρέτησε και μαθηματικά την πρώτη κατηγορία. Έχασε τον… πόλεμο, αλλά κέρδισε πολλές συμπάθειες κι αυτή είναι η αλήθεια για την συμπαθέστατη προσφυγική ομάδα…

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΟλυμπιακόςΔόξα 1-0
ΑπόλλωνΠάφος FC 0-2
Ομόνοια – Εθνικός 1-0
ΆρηςΑΠΟΕΛ 1-2
ΠΑΕΕΚ – ΑΕΛ 0-3
ΑΕΚΑνόρθωση 1-0

Η 7Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παρασκευή, 29 Απριλίου
19:00 Πάφος FC – Άρης
19:00 ΑΕΛΟλυμπιακός
Σάββατο, 30 Απριλίου
18:00 Εθνικός – ΠΑΕΕΚ
19:00 ΑνόρθωσηΑπόλλων
Κυριακή, 1 Μαΐου
18:00 ΑΠΟΕΛΑΕΚ
19:00 ΔόξαΟμόνοια

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ ΓΚΡΟΥΠ

Β’ ΓΚΡΟΥΠ

Ανδρέας Βεντούρης