Η μεγάλη κόρη του Ερίκ Αμπιντάλ και η πρώην σύζυγός του στάθηκαν στο πλευρό του για την υπόθεση εμπορίας οργάνων για την οποία ίσως αντιμετωπίσει κατηγορίες.
Ο Ερίκ Αμπιντάλ ερευνάται μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ και έναν ατζέντη για πιθανή εμπλοκή σε υπόθεση εμπορίας οργάνων, καθώς εξετάσεις απέδειξαν πως ο δότης ήπατος για τη μεταμόσχευση που του έγινε δεν ήταν συγγενής του, αλλά κάποιος άγνωστος. Στο πλευρό του Γάλλου άλλοτε διεθνή άσου, που πέρασε και από τον Ολυμπιακό, τάχθηκαν η μεγάλη κόρη του και η πρώην σύζυγός του.
«Είναι ντροπή μετά από τόση ζημιά που έχουν προκαλέσει στον πατέρα και την οικογένειά μου να συνεχίζουν να λένε ψέματα για τη μεταμόσχευση που του έγινε. Φαίνεται πως κάποια στα ΜΜΕ δεν χόρτασαν και θέλουν να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Από τότε που ήμουν 14 ετών βλέπω αυτά τα δημοσιεύματα κάθε χρόνο και δεν θέλω να ζω, ούτε εγώ ούτε τα αδέρφια μου, σε ένα περιβάλλον που θα πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να διαψεύδουμε αυτά τα παραμύθια», έγραψε στα social media η 18χρονη Μελιάνα Αμπιντάλ.
Η πρώην σύζυγός του, Χαγέτ, με την οποία είχε ένα επεισοδιακό διαζύγιο (τον είχε αποκαλέσει δημοσίως «τέρας»), επίσης πήρε το μέρος του. «Καθώς ήμουν παρούσα σε όλα τα στάδια αυτής της δύσκολης περιόδου, θεωρώ πως είναι σκληρό, ασεβές και κατάπτυστο από πλευράς των ΜΜΕ να μεταδίδουν τέτοιες ψευδείς ειδήσεις που μπορεί να πλήξουν κάποιους ανθρώπους. Αυτό το πράγμα παραέγινε και πρέπει να σταματήσει».