Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 95.0 για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα με τις καταγγελίες που έγιναν τις προηγούμενες μέρες από τους Χριστόφορο Τορναρίτη και Κώστα Χριστοδούλου.
Η αρχική τοποθέτηση: «Ξεκινά η διερεύνηση από την Επιτροπή Προστασίας του Αθλητισμού και αν προκύψουν ποινικά αδικήματα θα προωθηθεί η υπόθεση στο Γενικό Εισαγγελέα. Οι συγκεκριμένες αναφορές βρίσκονται ενώπιον της επιτροπής. Κάποιες αναφορές πρέπει να τεκμηριωθούν».
Αν θα προκύψουν εντάλματα σε όσους δεν δώσουν περισσότερα στοιχεία: «Δεν έχω υπόψη μου κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες όταν ένα πρόσωπο κληθεί να δώσει κατάθεση. Για το συγκεκριμένο θέμα, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες».
Για την υπόθεση Λαρένα: «Έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και περιμένω να δούμε αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Αναμένουμε οδηγίες. Η υπόθεση έχει ολοκληρωθεί και έχει διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία».
Για την αναφορά για τις πέντε υποθέσεις που προχώρησαν: «Είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία και στη μια υπήρξε καταδίκη και πρόστιμο 900 ευρώ. Οι υπόλοιπες υποθέσεις είναι γνωστές και προχωρούμε στη διερεύνηση με βάση των πληροφιορών που έρχονται από την UEFA. Αυτές οι υποθέσεις είναι πολύ δύσκολο να εξιχνιαστούν. Κάποια πρόσωπα δεν προχωρούν με τη μαρτυρία και με αυτό τον τρόπο δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε συγκεκριμένα αδικήματα».