Στα 35 του χρόνια, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποδεικνύει πως εφόσον διαθέτεις ποιότητα, η… ταυτότητα δεν παίζει πάντοτε τον πρωτεύοντα ρόλο. Ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Μεταξύ άλλων, να μπορέσει να κάνει τη διαφορά σε παιχνίδια που θα χρειαστεί να βγάλει όχι απλά τις ποδοσφαιριστές του, αλλά-και-τις ηγετικές του-ικανότητες.
Ο Λάζαρος έχει κάνει αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Σε αρκετά ματς που χρειαζόταν βγήκε μπροστά. Στις δύο τελευταίες νίκες επί του ΑΠΟΕΛ, με το γκολ της ισοφάρισης στην Πάφο, το αξέχαστο επί της Γάνδης. Συνολικά 14 έχει πετύχει με τη φανέλα της Ανόρθωσης και με άλλα τρία, θα καταγράψει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.
Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, αλλά το ερώτημα για το αν αφήνεις τέτοιον Λάζαρο να φύγει, μάλλον μοιάζει ρητορικό…
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Η πρωινή προπόνηση της Κυριακής ήταν αρκετά χαλαρή στην Ανόρθωση, αφού ήταν η πρώτη μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος με το ΑΠΟΕΛ. Με δύο προπονήσεις θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το παιχνίδι κυπέλλου, με τον Μιχάλη Ιωάννου να παραμένει αμφίβολος και τον Μάριο Αντωνιάδη να είναι σίγουρα εκτός.

Ανδρέας Βεντούρης