Με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να πετυχαίνει χατ τρικ και να σκαρφαλώνει στη πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, με 23 τέρματα, η Λάτσιο επικράτησε 4-1, μέσα στην έδρα της Τζένοα, και σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση, επτά βαθμούς μακριά από τη τέταρτη Γιουβέντους, αφήνοντας πίσω της τη Ρόμα.
Στο 31′ ο Μάρουσιτς πήρε την μπάλα από τον Λούκας Λέιβα, έκανε την κούρσα και, την κατάλληλη στιγμή, πλάσαρε τον τερματοφύλακα Σιρίγκου, ανοίγοντας το σκορ για τη Λάτσιο. Η Τζένοα δεν ήταν αποτελεσματική, στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, σε αντίθεση με τη Λάτσιο που είχε τον Τσίρο σε μεγάλα κέφια. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Λατσάρι μπήκε στη μεγάλη περιοχή, γύρισε για τον Ιμόμπιλε και εκείνος σημάδεψε σωστά για το 0-2, με δυνατό σουτ.
Στο 63′, από εξαιρετική μπαλιά του Λουίς Αλμπέρτο, ο Ιμόμπιλε βρέθηκε σε θέση βολής, πλάσαρε, ο Σιρίγκου απέκρουσε και ο έμπειρος επιθετικός, με δεύτερη προσπάθεια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 0-3. Πέντε λεπτά αργότερα, η Τζένοα μείωσε, με αυτογκόλ του Πάτρικ, και στο 76′ ο Ιμόμπιλε ολοκλήρωσε το χατ τρικ του, αξιοποιώντας ασίστ του Πέδρο και κάνοντας το τελικό 1-4. Όλο και πιο κοντά ο υποβιβασμός για τη Τζένοα, μετά από 15 σεζόν στην κορυφαία κατηγορία.
ΤΖΕΝΟΑ: Σιρίγκου, Χέφτι, Όστιγκαρντ, Μαξίμοβιτς, Βάσκεθ (65′ Κρισίτο), Γκαλντάμες, Μπαντέλι (74′ Φρέντρουπ), Μελεγκόνι (65′ Γεμπόα), Αμιρί (82′ Γκούντμουντσον), Πορτανόβα (46′ Εκουμπάν), Πίκολι
ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Λατσάρι (83′ Χισάι), Πάτρικ, Ατσέρμπι, Μάρουσιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα (55′ Κατάλντι), Λουίς Αλμπέρτο (72′ Μπάσιτς), Άντερσον, Ιμόμπιλε, Ζακάνι (72′ Πέδρο)