Στον Απόλλωνα, εκμεταλλεύτηκαν τη διακοπή που τους ήρθε… γάντι και πλέον, ηρέμησαν, φόρτωσαν μπαταρίες και επικεντρώνονται στο πως να πάρουν την πρώτη τους νίκη στα πλέι οφ. Γράφτηκε και λέχθηκε αρκετές φορές, πως ούτε ο Τσόρνιγκερ, ούτε οι ποδοσφαιριστές είναι άμοιροι ευθυνών, όμως, δεν παύει οι γαλάζιοι να είναι ακόμα στην πρώτη θέση. Παράλληλα, ανέλαβε δράση και η διοίκηση έτσι ώστε η ομάδα να μπει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.
Ο Γερμανός κόουτς, είχε συνομιλία με τους παίκτες τους και τους έστειλε ξεκάθαρο και σαφέστατο μήνυμα. Τίποτα δεν χάθηκε και όλα εξαρτώνται από τα δικά τους πόδια, ενώ ταυτόχρονα, ζήτησε από την ομάδα του να βγάλει πείσμα και εγωισμό, για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Αυτό, όμως, που φρόντισε να αλλάξει περισσότερο ο κύριος Τσόρνιγκερ, ήταν την απογοήτευση που επικρατούσε στα αποδυτήρια. «Ντόπαρε» τους ποδοσφαιριστές του, λέγοντας τους να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να πάνε φουλ για τον τίτλο. Τους τόνισε (για άλλη μια φορά) ότι πιστεύει σε αυτούς και ότι θα είναι πρωταθλητές στο τέλος. Τώρα, είναι σειρά των παικτών να ξαναδείξουν στο γήπεδο ότι πιστεύουν και πάλι στην κατάκτηση του τροπαίου. Τούτο, μεταφράζεται σε νίκη στο ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση.
Ο Γερμανός, θα έχει την ευκαιρία να… κατασκοπεύσει (ξανά) την «Κυρία» στον αγώνα κυπέλλου με την Ομόνοια και θα προετοιμάσει την ομάδα του με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μαυρίας δεν υπολογίζεται αφού είναι τιμωρημένος, ενώ αμφίβολος τέθηκε και ο Ογκέντα.

Θράσος Δημητρίου