Μπορεί ο Έντι Ενκέτια να έμοιαζε δεδομένο πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Άρσεναλ, όμως η εμφάνισή του απέναντι στην Τσέλσι κέντρισε τα βλέμματα και έκανε τον Μικέλ Αρτέτα να δηλώσει πως τον έχει αδικήσει!
Ήταν σίγουρο πως ο Έντι Ενκέτια θα αποχωρούσε από την Άρσεναλ το καλοκαίρι. Το είχε δηλώσει ο ίδιος, είχε πει πως θέλει να αγωνίζεται περισσότερο και οι εμφανίσεις του Αλεξάντερ Λακαζέτ τον είχαν κάνει να βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας.
Ωστόσο, μόλις ο Γάλλος επιθετικός των «κανονιέρηδων» αντιμετώπισε θέμα τραυματισμού και χρειάστηκε να αντικατασταθεί, ο Μικέλ Αρτέτα επέλεξε τον νεαρό Άγγλο για την κορυφή της επίθεσης.
Το έκανε κόντρα στην Τσέλσι και ο Ενκέτια τον δικαίωσε πλήρως. Ή καλύτερα τον… εξέθεσε. Βρήκε δίχτυα δύο φορές, έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει απέναντι στην Τσέλσι για λογαριασμό της Άρσεναλ σε δύο περιπτώσεις στο ίδιο ματς την τελευταία δεκαετία και ανάγκασε τον προπονητή του να… απολογηθεί.
Ο Αρτέτα δήλωσε πως «αν έναν έχω αδικήσει, αυτός είναι ο Ενκέτια», και όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές θα καθίσουν το καλοκαίρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μία εξαιρετική εμφάνιση σε ντέρμπι του Λονδίνου ήταν αρκετή και πλέον ο Έντι Ενκέτια αναμένεται να ξεκινήσει βασικός και απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αύριο το μεσημέρι.