Την καλύτερή της εμφάνιση επί των ημερών του Αντόνιο Κόντε, πραγματοποίησε πιθανώς απέναντι στη Νιούκαστλ η Τότεναμ, η οποία επικράτησε με 5-1, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σον. Ο Κορεάτης ήταν ασταμάτητος και το 3Χ3 των γηπεδούχων, τους έφερε στην 4η θέση, με δύο ματς περισσότερα από την Άρσεναλ!
Το ματς:
Πώς γίνεται να μην κερδίσει η Τότεναμ όταν ο Σον βρίσκεται σε τέτοιου είδους κατάσταση; Είναι σχεδόν αδύνατο και σίγουρα δεν θα μπορούσε να το διαψεύσει η Νιούκαστλ, η οποία «πάλεψε» αλλά κατέρρευσε μετά την ισοφάριση στο τέλος του πρώτου μέρους.
Ήταν Φεβρουάριος του 2013 όταν Τότεναμ και Νιούκαστλ είχαν σκοράρει αμφότερες στο ημίχρονο, πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ στα τελευταία εννέα ματς τους στο Βόρειο Λονδίνο!
Έμελλε όμως να συμβεί όμως με τον «αμυντικογενή» Αντόνιο Κόντε στο τιμόνι των γηπεδούχων, ο οποίος είδε την ομάδα του σε ένα πλήρως ισορροπημένο ματς να μένει πίσω στο σκορ από στατική φάση.
Οι «καρακάξες» κέρδισαν φάουλ κοντά στην περιοχή στο 39ο λεπτό και ο Σαρ, ακόμη και αν ο Σέλβεϊ βρισκόταν εντός αγωνιστικού χώρου, ανέλαβε να το εκτελέσει. Δεν έβαλε πολύ δύναμη αλλά πέτυχε τον σκοπό του, με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Γιορίς και τον Γάλλο να μην έχει περιθώρια αντίδρασης.
Ωστόσο, η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική! Ισοφάρισαν στο 44ο λεπτό με τον Μπεν Ντέιβις και έκαναν τη Νιούκαστλ να αγχωθεί στην επανάληψη! Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, στο 47’, ο Ντόχερτι βρήκε δίχτυα με το κεφάλι, με τον Κέιν να δίνει την 40η ασίστ του στην Premier League και την 20η στα 63 τελευταία ματς!
Από εκεί και πέρα, το ματς πήγε στον ρυθμό που ήθελαν οι Λονδρέζοι, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ανταποκριθούν με ευκολία. Ανέβασαν τις γραμμές τους για να βρουν γκολ ισοφάρισης και στο 55ο λεπτό, η Τότεναμ προέβη σε μία ιδανική αντεπίθεση, με τον Κουλουσέφσκι να γυρνά εξαιρετικά την μπάλα με το κακό του πόδι και τον Σον να χρίζεται αυτή την φορά σκόρερ.
Το 3-1 είχε επί της ουσίας ξεκαθαρίσει την υπόθεση-νίκη, όμως το μομέντουμ των γηπεδούχων δεν κοβόταν! Ο Έμερσον πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 63ο λεπτό, το ίδιο έκανε και ο Μπέργκβαϊν πέντε λεπτά πριν από το τέλος και με το τελικό 5-1 οι Λονδρέζοι επέστρεψαν στην πρώτη τετράδα, έχοντας και δύο ματς περισσότερα από την Άρσεναλ!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ