Από την πρώτη μέρα που ήρθε, έφερε μαζί του έναν άλλο αέρα. Έναν αέρα…. Σκωτίας (λόγω του ότι ήταν πολλά χρόνια στη Σέλτικ). Φυσικά, ο λόγος για τον Νιλ Λένον. Ο προπονητής της Ομόνοιας, ζει κάθε αγώνα, κάθε λεπτό έντονα, λες και παίζει αυτός! Πάντως, αν μπορούσε να μπει στο γήπεδο (σίγουρα) θα το έκανε!  Οι (επικές) αντιδράσεις του, ειδικά στον επαναληπτικό με την ΑΕΛ, ήταν κάτι… διαφορετικό στο ποδόσφαιρο μας. Αλλά, ο 50χρονος ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα. Έλεγε στους παίκτες του «είμαι μαζί σας, το έχουμε, προχωράμε δυνατά, δεν μας ενδιαφέρει τι λένε»! Πώς, να μην τους… πορώσει μετά; Πώς να μην θέλουν το κύπελλο;
Αυτό έκανε και ενόψει Ανόρθωσης
. Ο Βορειοϊρλανδός κόουτς στον κρισιμότερο αγώνα του τριφυλλιού, μέχρι τον επόμενο, έδωσε στους ποδοσφαιριστές του (και όχι μόνο), ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και δυναμική με σκοπό να πάνε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης. Αυτό το… περνάει και μέσα από τις δηλώσεις του (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Η αποστολή της Ομόνοιας, αποτελείται από 23 ποδοσφαιριστές και στην αρχική ενδεκάδα του κυρίου Λένον, «παίζονται» δύο θέσεις. Αυτή του δεξιού μπακ αλλά και του αριστερού άκρου της επίθεσης. Ας πάρουμε όμως,  τα πράγματα από την αρχή.
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Φαμπιάνο, με τους Λανγκ και Γιούστε κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αριστερά ο Λέζιακς και δεξιά είτε ο Σέχου (συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες), είτε ο Ψάλτης, είτε ο Χούμποτσαν (ο Σλοβάκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κεντρικός αμυντικός και σε τέτοια περίπτωση ένας εκ των Λανγκ ή Γιούστε θα μείνει εκτός). Η μεσαία γραμμή δεν… αλλάζει με τους Μπασιρού και Μιξ να έχουν προωθημένο μπροστά τους τον Παπουλή, σε ρόλο 10αριού. Στο ένα άκρο της επίθεσης ο Λοΐζου, στο άλλο Λοβέρα (είναι ο επικρατέστερος) ή Μποτεάκ, ενώ την αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει ο Μάταβς.
Δίπλα στην προσπάθεια που θα κάνει στο «ΠΑΠ» η Ομόνοια, θα έχει και 800 οπαδού της, αφού έκαναν sold out και τούτος, είναι ένας επιπλέον λόγος για να… πορωθούν, με σκοπό να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους βάλει σε θέση οδηγού για τη ρεβάνς.

Θράσος Δημητρίου