Ο Κάρλο Αντσελότι δεν έχει κρύψει ποτέ την επαγγελματική σχέση που έχει με το γιο του, Ντάβιντε, τον οποίο έχει πάρει μαζί του στις τελευταίες έξι δουλειές του. Στην Παρί και τη Ρεάλ ήταν γυμναστής, σε Μπάγερν, Νάπολι, Έβερτον και στη δεύτερη θητεία στη Ρεάλ ήταν βοηθός προπονητή, όμως η μοίρα τα έφερε έτσι που στους «μερέγκες» θα γίνει και πρώτος προπονητής.
Ο πατέρας Αντσελότι νοσεί με κορωνοϊό και δεν μπορεί να δώσει το «παρών» στον πρώτο προημιτελικό του Champions League κόντρα στην Τσέλσι, με συνέπεια ο υιός Αντσελότι να αναλαμβάνει τα «ηνία», έστω και με ορισμένους… περιορισμούς.
Ο 32χρονος είναι κάτοχος του UEFA A (και μάλιστα με τον καλύτερο βαθμό στην τάξη του), όμως όχι του UEFA Pro που απαιτείται για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Όπερ μεθερμηνευόμενον, ο πρώτος προπονητής της Ρεάλ δεν μπορεί να παραστεί στις συνεντεύξεις Τύπου του αγώνα (αν και μιλάει ισπανικά, αγγλικά, γερμανικά και φυσικά ιταλικά) ούτε μπορεί να δίνει οδηγίες στους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (6/4, 22:00).
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάβιντε αναλαμβάνει μια ομάδα από τον πατέρα του. Το ίδιο είχε συμβεί στη Νάπολι, όταν ο Κάρλο Αντσελότι ήταν τιμωρημένος σε αγωνα κόντρα στη Ρόμα.