Το μυαλό δεν ήταν καθαρό ύστερα από τον επεισοδιακό αποκλεισμό στα προημιτελικά του Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι και η Ατλέτικο παραλίγο να το πληρώσει κόντρα στην Εσπανιόλ για την 32η αγωνιστική της La Liga.
Εν τέλει, ένα πέναλτι του Ντίντακ Βιλά στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων οδήγησε στο νικητήριο πέναλτι του Γιανίκ Καράσκο στο 90+10′ που κρατά τους πρωταθλητές ασφαλείς στην τετράδα.
Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι και πιο συγκροτημένοι στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν περισσότερο την αντίπαλη εστία, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γιαν Όμπλακ. Στην ανάπαυλα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε έκανε τριπλή αλλαγή και δύο παίκτες εκ των νεοεισελθόντων, οι Ματέους Κούνια και Γιανίκ Καράσκο, συνδυάστηκαν για το 1-0 στο 52′.
Αυτή ήταν μία από τις σπάνιες επιθέσεις των γηπεδούχων που ανησύχησαν τον Ντιέγκο Λόπεθ. Η Εσπανιόλ ανέλαβε ξανά τον έλεγχο και στο 71′ ο Ζοφρέ Κοντογκμπιά με δεύτερη κίτρινη άφησε την Ατλέτικο με παίκτη λιγότερο. Από το φάουλ του Ραούλ ντε Τομάς, ο Όμπλακ έκανε ασταθή επέμβαση, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.
Η ισοφάριση προκάλεσε εκνευρισμό στους γηπεδούχους, που δεν έκαναν τελική μέχρι το 90+4′. Μία κεφαλιά του Φελίπε εξώθησε τον Ντιέγκο Λόπεθ σε μία εντυπωσιακή επέμβαση και τρία λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση. Ο Ντίντακ Βιλά έκανε χέρι στην περιοχή, ο διαιτητής δεν το είδε, όμως οι διαμαρτυρίες της Ατλέτικο τον υποψίασαν για κάτι μεμπτό. Ο VAR τον ενημέρωσε και αφού είδε τη φάση στο video, καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Καράσκο ανέλαβε την εκτέλεση κι έγραψε το 2-1 στο 100ό λεπτό του αγώνα.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Βρσάλικο (46’ Κούνια), Φελίπε, Λόντι (58’ Ρεϊνίλντο), Κοντογκμπιά, Κόκε, Γιορέντε, Λεμάρ (46’ Καρασκό), Ζοάο Φέλιξ (46’ Γκριεζμάν), Κορέα (78’ Ντε Πολl)
ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Καλέρο, Σέρτζι Γκόμεθ (80’ Γου Λι), Πεδρόσα (87’ Ντιντάκ Βιλά), Καμπρέρα, Όσκαρ Χιλ (46’ Αλέις Βιδάλ), Νταρντέρ, Μπαρέ (60’ Μορλάνες), Φιλένα (60’ Μελένδο), Πουάδο, Ντε Τομάς
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ