Με τον Σαλάχ να βάζει τέλος στο κακό διάστημα σκοράροντας δις και έχοντας ασίστ, αλλά και με τους Λουίς Ντίας και Μανέ να τον πλαισιώνουν με γκολ, η Λίβερπουλ έκανε ακόμα ένα πάρτι απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για φέτος, επικρατώντας με σκορ 4-0 στο «Άνφιλντ». Ανατριχιαστικός φόρος τιμής στη μνήμη του χαμένου παιδιού του Κριστιάνο στο 7ο λεπτό…
Η Λίβερπουλ έκανε ό,τι ήθελε απέναντι σε μια Γιουνάιτεντ… κοιμώμενη. Όλη η ιστορία του ντέρμπι σε μια πρόταση, δίχως καμία υπερβολή. Οι «κόκκινοι» το διασκέδαζαν, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είχαν κανέναν τρόπο, καθόλου ψυχολογία και καθόλου καθαρό μυαλό για να σταματήσουν αυτό που συνέβαινε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.
Με τους Φαμπίνιο και Τιάγκο απόλυτους κυρίαρχους στα χαφ, τους Μανέ και Ντίας πολλές φορές να παίζουν και ανάμεσα στις γραμμές της Γιουνάιτεντ για να βοηθούν στις συνεργασίες, τους Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ – Άρνολντ να είναι πάντοτε απειλητικοί από τις πτέρυγες και τους παίκτες του Ράνγκνικ… σε σύγχυση, η Λίβερπουλ έφτασε στο 2-0 από το πρώτο 45λεπτο.
Μόλις στο 5ο λεπτό ένα τριγωνάκι των ΤΑΑ – Χέντερσον και Μανέ και η παντελώς λανθασμένη θέση του Μαγκουάιρ, έβγαλαν τον Σαλάχ ολομόναχο από δεξιά με εκπληκτική μπαλιά του Σενεγαλέζου, για να κάνει το εύκολο γύρισμα για τον Ντίας ο Αιγύπτιος και να γίνει το 1-0.
Η στιγμή στο 7′ με το καθολικό χειροκρότημα από το «Άνφιλντ» που σηκώθηκε στο πόδι, με φανέλα του Κριστιάνο στις εξέδρες των «κόκκινων» και το τραγούδι «You ‘ll never walk alone», καθήλωσε άπαντες, με το ποδόσφαιρο και τον κόσμο στο γήπεδο να δείχνουν γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι… μαγικό και στέκεται όπως πρέπει σε ανθρώπινο επίπεδο. Κι αφού από το 10′ ο Πογκμπά αποχώρησε αναγκαστικά με πρόβλημα για να μπει ο Λίνγκαρντ και… να μην κάνει τίποτα, ήρθε και δεύτερο γκολ για τους παίκτες του Κλοπ.
Ξανά από εξαιρετική συνεργασία σε μικρό χώρο με Μάτιπ, Ντίας και με ασίστ «λουκούμι» του Σενεγαλέζου που με πλάτη στην εστία πέταξε μπροστά στον Σαλάχ από δεξιά. Έχοντας τον Λίντελοφ στην πλάτη του ο «Φαραώ» κατέβασε και πλάσαρε για το 2-0 στο 22′, επιστρέφοντας στα γκολ έπειτα από αρκετό καιρό, τερματίζοντας τις κακές του εμφανίσεις αλλά και την ατυχία στις προσπάθειες των τελευταίων ημερών. Έφτασε έτσι στα 7 τέρματα στις 4 πιο πρόσφατες κόντρες του με την Γιουνάιτεντ. Η Λίβερπουλ ήταν απόλυτα άνετη και με το σκορ, αλλά και με την εικόνα που έβγαζε στο χορτάρι και στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άρχισε να κυλάει πιο ήρεμα.
Η εξέδρα ηρέμησε, δεν είχε αυτό τον ηλεκτρισμό όπως στο πρώτο μέρος, αφού και οι «κόκκινοι» πλέον ήταν αρκετά πιο χαλαροί και με αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα. Ο Σάντσο πέρασε στο ματς για την Γιουνάιτεντ αντί του Φιλ Τζόουνς που δεν είχε καθόλου αντοχές λόγω και της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού σε τέτοιο επίπεδο. Ο Ράνγκνικ εφάρμοσε το 4-1-4-1 με τον Μάτιτς μπροστά από την τετράδα της άμυνας αφού τράβηξε τους φουλ μπακ στην ευθεία ανατρέποντας την τριάδα των στόπερ με την οποία είχε ξεκινήσει το ματς.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» άρχισαν να βγάζουν μια αντίδραση, η Λίβερπουλ έπρεπε ν’ αφυπνιστεί για να μην διατρέξει κινδύνους, οι οπαδοί στο «Άνφιλντ» προσπάθησαν να βοηθήσουν σε αυτή την ενεργοποίηση της ομάδας και κάπως έτσι στο 68′ ήρθε και το 3-0. Ο Ρόμπερτσον έκλεψε, κουβάλησε από αριστερά τη μπάλα για αρκετά μέτρα, άφησε στον Ντίας αριστερά κι αυτός βρήκε σε κεντρικό σημείο τον Μανέ που με μονοκόματο αριστερό παραβίασε κι εκείνος την εστία του Ντε Χέα στη βραδιά. Ο Σαλάχ θα έβαζε και το κερασάκι στην τούρτα του μεγάλου ντέρμπι (;) στο 85ο λεπτό.
Ο Ρόμπερτσον έκλεψε ακόμα μια μπάλα από αριστερά, ο Ζότα κατάφερε να βγάλει εξαιρετική κάθετη πάσα προς την κίνηση του Αιγύπτιου στην «καρδιά» της περιοχής και αυτός με πλασέ που κόντραρε νίκησε για δεύτερη φορά στη βραδιά τον Ισπανό πορτιέρε της Γιουνάιτεντ για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τελικό 4-0. Με τη νίκη αυτή οι Πρωταθλητές του 2020 αναρριχήθηκαν στο +2 από τη Σίτι στην κορυφή και της ξαναπετούν το μπαλάκι για το δικό της ματς κόντρα στην Μπράιτον, στη φετινή συναρπαστική κούρσα για τον τίτλο.
Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ, 4-3-3): Άλισον – Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Φαμπίνιο (86′ Μίλνερ), Χέντερσον, Τιάγκο (80′ Κεϊτά) – Ντίας (70′ Ζότα), Σαλάχ, Μανέ.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ, 3-4-1-2): Ντε Χέα – Λίντελοφ, Τζόουνς (46′ Σάντσο), Μαγκουάιρ – Ουάν-Μπισάκα, Πογκμπά (10′ Λίνγκαρντ), Μάτιτς, Νταλότ – Φερντάντες – Ράσφορντ, Ελάνγκα (84′ Χάνιμπαλ).