Να το ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής. Για την προβληματική εικόνα της ΑΕΚ δεν μπορούν να ευθύνεται ένας ή δύο ποδοσφαιριστές. Ευθύνες υπάρχουν σε όλους και σε αυτούς εναπόκειται να την επαναφέρουν εκεί που στοχεύει.
Έχοντας ξεκαθαρίσει λοιπόν το πιο πάνω για… αποφυγή παρεξηγήσεων, τρόπος του λέγειν, περνάμε στο δια ταύτα: είναι γεγονός ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν προσφέρει τα προσδοκώμενα. Στην κατηγορία αυτή ανήκει ασφαλώς ο Ματ Νταρμπισάιαρ.
Ο Άγγλος επιθετικός δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει την ΑΕΚ. Αυτή είναι η πραγματικότητα ή πιο σωστά, η προσφορά του είναι ελάχιστη. Σε 21 συμμετοχές έχει πετύχει έξι γκολ, αλλά μόλις σε τρία ματς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.
Ένα με την Ομόνοια στην «Αρένα», ένα με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και σκόραρε τέσσερα γκολ με τη Δόξα στο Μακάρειο. Δεν είναι αριθμοί οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν ικανοποίηση, παρά μόνο προβληματισμό. Όσο κι αν ο ίδιος μπορεί να αντιπαραθέσει το γεγονός ότι έχει γίνει 16 φορές αλλαγή και μόνο στα 5 ολοκλήρωσε το ματς, δεν μπορεί να σταθεί σαν δικαιολογία. Με τίποτα.
Με τα υφιστάμενα δεδομένα, ο Νταρμπισάιαρ είναι μια αποτυχημένη μεταγραφή για την ΑΕΚ. Μένει να δούμε αν έστω στην τελική ευθεία της σεζόν, θυμίσει τον παλιό καλό Ματ…

Ανδρέας Βεντούρης